Informacije i COVID-19 protokoli za početak nastavne godine u labinskoj Srednjoj školi

Informacije i COVID-19 protokoli za početak nastavne godine u labinskoj Srednjoj školi

4.9.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Poštovani učenici/ce i roditelji/skrbnici, Na početku smo nove školske godine 2020./2021. polazak u školu, susret  sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost.

Srednja škola Mate Blažine Labin pripremila je  uvjete za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene  preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time  štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske. Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. . Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša škola će raditi po propisanom modelu A uz određene iznimke u kojima će se koristiti kombinacija sa nastavom na daljinu. Zaštitne maske za lice (za učenike) bit će osigurane od strane Istarske županije (osnivač Škole) tijekom idućeg tjedna. Do tada učenici koriste svoje zaštitne maske.

Prvi dan nastave započinje u ponedjeljak 7. rujna 2020.

Prvi razredi u školu iznimno samo prvi dan ulaze iz školskog atrijuma (dvorište iza škole prema sportskoj dvorani) prema slijedećem rasporedu prema prozivci ravnatelja:

8,00  I.o, I.f (opća gimnazija)

8,15  I.d (ekonomija)

8,30 I.e (elektrotehničar)

8,45 I.as (instalater-monter, elektromehaničar)

9,00 I.gh (kuhar, konobar)

Napomena: Od utorka, 8.rujna 2020. učenici prvih razreda ulaze u školu prema dolje navedenom rasporedu ulaza za pojedine razrede.

Drugi, treći i četvrti razredi u školu dolaze od ponedeljka 7. rujna 2020. pa nadalje prema dolje navedenom rasporedu ulaza, a iznimno samo prvog dana prema satnici:

9,30 - drugi razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)

9,45 - treći razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)

10,00 - četvrti razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)

Prvi dan organiziran je na način da učenici dolaze u školu prema gore navedenom rasporedu,  ulaze u školu prema unaprijed određenom ulazu, te s razrednicima odlaze u učionice/kabinete. Prvog dana će se sa učenicima održati sat razrednog odjela na kojem će dobiti sve relevantne informacije i upute.

PLAN ULAZA I IZLAZA UČENIKA PO RAZREDIMA

ULAZ 1 (u suterenu, pored učionice 3A)

Razredi: 3.gh, 1.e, 2.e, 4.f

ULAZ 2 (u suterenu, pored učionice 3)

Razredi: 1.o, 2.o, 3.f,

ULAZ 3 (u suterenu, pored učionice 4B)

Razredi: 1.as, 2.f, 2.as, 1.gh,

ULAZ 4 (u suterenu, pored restorana)

Razredi: 4.d, 2.d, 3.d 4.e

GLAVNI ULAZ ZA UČENIKE (iz školskog atrijuma)

Razredi: 4.o, 2.gh, 1.d, 3.e, 1.f

ŠKOLSKA RADIONICA

Razredi.: 3. as

Želimo vam uspješnu školsku godinu 2020. /2021.


Link ovdje

covid 19 protokol nastava učenici srednja škola mate blažina korona korona virus