Inferal Tenebra i Grief Charisma Narupili u Mimosi

Inferal Tenebra i Grief Charisma Narupili u Mimosi

2.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Preksinoć je prostorije caffe bara Mimoza zaposjeo zli duh jednog od najkvalitetnijih hrvatskih metal bendova. Riječ je o grožnjansko-rovinjsko-pulskoj Infernal Tenebri, kojoj je podršku pružao mladi labinski prog death metal band Grief Charisma. Dupkom puna Mimoza jedva je mogla disati, no zato je mjesta za glavotres bilo dovoljno, a dobrovoljaca za potencijalni potres mozga pregršt.

 

Infernal Tenebra su prvi put u Mimozi prašili skladbe sa svog prvijenca »The essence of chaos«, odnosno pjesme poput »One minute silence«, »When the words die«, »Damage control«, »The bitter taste of expirience« te »Entropia«, koje istovremeno zvuče strašno i eksplozivno žestoko, melodično i zarazno - kao da vam netko zabija iglu za pletenje u uho, ukratko, savršena pozadina za glavotres do besvijesti. Prilikom izvedbe »Black sun« dečkima iz Tenebre se na bini pridružio i Dino Topčagić te je, iskoristivši sav svoj potencijal metal vokala, otpjevao zajedno s njima.
Za zagrijavanje se pobrinula Grief Charisma koja je prijateljski nastrojenoj dugokosoj publici prašila svoje autorske stvari. Pravi krš i lom pred binom digli su sa svojim, zasad jedinim, megahitom »Agony Remains«, koji je labinskim death metalcima najbolji znak potencijala koji čuvaju u sebi.
Slijedeći nastup Grief Charisma imati će za Valentinovo u Lamparni kada će zajedno sa preostalih šest labinskih bendova biti zagrijavanje za legendarne zagrebačke Motuse.

Mimoza Grief Charisma Motus Infernal Tanebra Agony Remains metal koncert Valentinovo Lamparna