Idućeg tjedna započinje gradnja svlačionica i tribina na Vinežu

Idućeg tjedna započinje gradnja svlačionica i tribina na Vinežu

8.4.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sportski centar Vinež uskoro će se s pravom moći tako i nazivati. Naime, nedavno izgrađen stadion s umjetnom travom dobiva sve potrebne prateće objekte. Nakon provedene javne nabave danas su u prostorijama gradske uprave ugovor o izvođenju radova potpisali gradonačelnik Valter Glavičić i direktor DeConte d.o.o., Marko Kontošić.

Radovi koji započinju idući tjedan uključuju izgradnju pratećeg objekta i tribine igrališta.

Gradit će se građevina koja se nalazi na južnoj strani nogometnog igrališta, odnosno pomoćni objekt nogometnog igrališta za smještaj potrebnih prostorija sa infrastrukturnim priključcima (vodovodna mreža, sanitarna kanalizacija, oborinska odvodnja, elektroenergetski priključak).

U prizemlju građevine nalazit će se glavni ulaz putem kojeg se pristupa pratećim prostorijama igrališta, a to su: dva spremišta, četiri svlačionice za igrače s pripadajućim sanitarijama, ured za delegate, ambulanta, svlačionica za suce, odvojene sanitarije za goste (muški, ženski wc i wc-a za osobe smanjene pokretljivosti).

Uz teren, kao dio građevine, planirana je izgradnja tribina sa 132 sjedećih mjesta, a pristup je omogućen stubištem s obje strane građevine uz postavljanje rampe za pristup osoba smanjene pokretljivosti.

„Ovo je jedan od naših kapitalnih projekata o kakvom naši sportaši i rekreativci godinama sanjaju. Posljednjih četrdesetak godina nije bilo gradnje stadiona na našem prostoru, a sada u vrijeme kada smo realizirali i najveći projekt novije povijesti, Dom za starije, u isto vrijeme završavamo i ovakav sportski centar najviše razine. Tribine i svlačionice donijet će jednu novu dimenziju i pravu sliku onog što smo zajedno izgradili, a financijska konstrukcija zaokružena je na pravi način te je ulaganje od gotovo dva milijuna eura sveukupno financirano ne samo iz proračuna grada već i od strane Hrvatskog nogometnog saveza i Ministarstva sporta.“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić

Ugovor ove faze vrijedan je ukupno 755.105,67 eura bez PDV-a, a putem Ministarstva turizma i sporta za ovu je namjenu osigurano bespovratnih 159.200,00 eura te je rok za završetak radova 15. listopada ove godine. 

Prva faza koja je uključivala gradnju samog stadiona, umjetnu travu i postavu reflektora zgotovljena je te je na svečanom otvorenju prisustvovao i  Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je projekt podržao financiranjem postavljanja umjetne trave najviše kvalitete vrijedne ukupno oko 400 tisuća eura.

sportski centar vinež labin grad labin tribine svlačionice stadion deconte valter glavičić marko kontošić