IDS-ov kriminal i korupcija: račun općine Pićan blokiran, Ružić kazneno prijavljen

IDS-ov kriminal i korupcija: račun općine Pićan blokiran, Ružić kazneno prijavljen

25.10.2008. // Labin.info // Objavljeno u kategoriji Politika

Vodstvo Općine Pićan Franković i Bažon podnijeli su krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika Općine Pićan Branka Ružića, zbog povrede i prekoračenja ovlasti, jer je 28.03.2004. kao općinski načelnik neovlašteno potpisao općinske mjenice, bez prethodne odluke bilo kojeg tijela Općine, javlja Labin.info. 

Mjenice su bile garancija za poslove građevinskog obrta "Deco" u vlasništvu Željka Paliske, kod "Hypo Leasing Steiermark" d.o.o. Zagreb u vrijednosti 227.479,40 + zakonom određene kamate. Naime, navedena tvrtka ovih dana aktivirala je Ružićeve mjenice i ispraznila račun Općine Pićan samo dan nakon što je IDS na čelu sa Jakovčićem u Labinu svečano potpisao ugovor o redovitom transferu proračunskih namjenskih sredstava iz istarskog županijskog proračuna u općinski proračun Pićna.

Sada više ''namjene'' neće biti već će općina Pićan biti trajno u blokadi, sve dok spomenuti Hypo Zagreb ne bude namirio sva svoja potraživanja.

U komentaru Labin.info piše kako su ''ovakve svinjarije sastavni dio vlasti IDS-a po Istri, samo u Labinu ima na desetke takvih primjera. Demetlika će vrlo brzo morati javno pojašnjavati ne samo ukredenu kuću u Rapcu već i ilegalni vodovod prema selu Mali Kosi, koncesiju po kojoj talijanski vlasnik "Maslinice" u Rapcu crpi vodu iz rudničkih rovova, slobodno korištenje javnih površina Grada Labina od strane "HP Rabac" na Girandelli, izgradnju "Benettona" i "Lidla" u Labinu kao i sadašnju izgradnju "Mercatora" i "De Conte" poslovne zgrade u starogradskoj jezkri - Ul. Sv. Katarine bez potrebnih građevinskih dozvola i još mnogo toga.

Sustav u Istri generalno ne funkcionira tj. sfera tzv. pravne države je pod političkim kišobranom IDS-a. Takav IDS sustav se u Pićnu raspao pa sada "curi" na sve strane. Ovo što se dešava u Pićnu nije "mikrolokacija" već je to segment općeg trulog sustava vladanja IDS-SDP Istrom

pićan branko ružić kriminal ids općina korupcija željko paliska