IDS-ovac Leo Knapić novi je načelnik općine Raša

IDS-ovac Leo Knapić novi je načelnik općine Raša

9.6.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Nakon što je dosadašnja načelnica iz redova IDS-a Glorija Paliska prije mjesec dana iznenada podnijela ostavku, Rašani su uz izbore za Europski parlament danas birali i novog načelnika Općine.

Prijevremene izbore raspisala je Vladina povjerenica Orjana Makovac Zubalj, a za tu su se funkciju kandidirali Leo Knapić iz IDS-a, Admira Žakula iz HDZ-a i Miroslav Hudi iz SDP-a.

Prema prvim neslužbenim podacima, pobijedio je dipl. ing. Leo Knapić (IDS) koji je dobio 578 glasova ili 62 posto, Hudi (SDP) 225 glasova ili 24 posto a Žakula (HDZ) je dobila 130 glasova ili 13 posto.

Od 2.595 upisanih u birački spisak, glasalo je 938 glasača ili 36,15 posto, a 14 glasačkih listića je bilo nevažeće.

Novoizabranog načelnika Općine Raša neposredno nakon objave neslužbenih brojki s izbora, upitali smo za planove.

- Najprije trebam snimiti stanje u Općini Raša koja trenutno nema ni pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, pravnika ni građevinara, arhitekta ili geodeta odnosno osobu za urbanizam. Kada se to sve oformi, Općina će se kadrovski posložiti i onda možemo krenuti s radom.

Nakon toga krenuti ću s osnivanjem mjesnih odbora i to će se održati zajedno s izborima za predsjednika države. Očekujem da će se ljudi aktivno uključiti u mjesne odbore i pomoći načelniku da rješava stvari na terenu, a to će omogućiti i brži protok informacija te brže rješavanje problema i projekata. Planovi su, nakon snimanja zatečenog stanja, da do izbora iduće godine nastavimo s realizacijom postojećih planova i započetih projekata kako bi nešto završili, a onda ćemo planirati nove aktivnosti, rekao je Leo Knapić, novi načelnik Općine Raša.


Branko Biočić


leo knapić ids poltika prijevremeni izbori izbori 2024 općina raša miroslav hudi admira žakula