IDS Općine Sveta Nedelja protiv TE Plomina 3 na ugljen

IDS Općine Sveta Nedelja protiv TE Plomina 3 na ugljen

19.4.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Predsjedništvo podružnice IDS-a Sv. Nedelje održalo je sjednicu 12. travnja te donijelo zaključke koji se odnose na Termoelektranu Plomin. Protive se manipulacijama, ucjenama i „kupovini" lokalnih lidera lažnim obećanjima oko planova izgradnje TE na ugljen. Kao alternativu nude plin. Izdvojili su kako je poznata stvar da razni zagađivači već godinama kruže Labinštinom i Istrom kako bi lobirali za ugljen. O spomenutoj temi zahtijevat će izvanrednu sjednicu Zajednica podružnica IDS-a Labinštine s proširenim sastavom, uključujući župana i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, te saborske zastupnike Damira Kajina, Marina Brkarića i Borisa Miletića.

 

Nedopustivim smatraju da  samo zastupnik Kajin štiti interese građana i brine o zdravlju građana Labinštine i šire. U cjelokupnu problematiku tražiti će uključivanje ostalih političkih stranaka, ekoloških udruga kao i srodnih udruga.

 

U konačnici tražit će izjašnjavanje Gradskog vijeća Grada Labina i općinskih vijeća Kršana, Pićna, Sv. Nedelje i Raše, da vide koliko vijećnici štite interese građana, odnosno svojih birača. Apsolutno podržavaju prijedlog Kajina da građani Labinštine trebaju odlučivati o gradnji TE na ugljen, a ne netko drugi.

Čelni ljudi IDS-ove podružnice Sveta Nedelja proteklog petka održali su konferenciju za medije na temu Termoelektrane Plomin.

 

 

te plomin termoelektrana plomin ugljen te plomin 3 energetika ekologija investicija rwe ids politika sveta nedelja