IAB - Closing Industrial Party w/SHAPEDNOISE (BERLIN) @ KuC Lamparna, Labin 04.10.2014.

IAB - Closing Industrial Party w/SHAPEDNOISE (BERLIN) @ KuC Lamparna, Labin 04.10.2014.

29.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

*Labin Art Express XXI i Živa Muzika predstavljaju*

Bijenale industrijske umjetnosti / Industrial Art Biennial (IAB)
- Closing Industrial Party -

Subota, 4.10.2014. @ KuC Lamparna, Labin
, 23:00h

Industrial Art Biennial (IAB) novi je umjetnički festivalski projekt Labin Art Expressa XXI, međunarodne bijenalne forme, koji će se održavati svake dvije godine, paralelno s Venecijanskim bijenalom, i to najprije kao pilot projekt u Labinu, Raši i Rapcu (2014.), od 2015. godine i na drugim industrijskim lokalitetima u Istri (Pula, Plomin, Kanfanar…), te od 2019. i u podzemlju bivšeg rudniku uglja u Labinu i Raši, nakon njegove rekonstrukcije čiji je početak planiran u 2016. godini, kao dio njihovog fundamentalnog projekta - Underground City XXI.


Nastupaju:

SHAPEDNOISE (Berlin)

Shapednoise je sicilijanski glazbeni producent s trenutnom adresom u Berlinu gdje se ujedno nalazi i REPITCH, njegova izdavačka kuća koji okuplja izvođače eksperimentalne elektronske glazbe pod snažnim utjecajima industriala i noisea. REPITCH je osnovao 2011. godine s techno entuzijastima Ascionom i D. Carbonom, međutim Shapednoise i dalje ostaje centralna figura REPITCH-a. Ubrzo postaje i sve značajnija figura na internacionalnoj industrial-techno sceni. U prilog tome ide suradnja s Violet Poison, koja je okrunjena kolaborativnim projektom Violetshaped. Zajedno surađuju, bilo kao ko-autori ili remikseri, s većim brojem izuzetnih glazbenika suvremene elektronike poput: Keith Fullerton Whitman, Vatican Shadow, Roly Porter, Kangding Ray i Grischa Lichtenberger. Shapednoise je svoj prvi formalni rad objavio za Hospital Productions - izdavačku kuću genijalnog Dominicka Fernowa (Vatican Shadow/Prurient), a sljedeći za britanski Opal Tapes. U Labinu ćemo imati priliku doživjeti njegov moćni DJ set.

www.shapednoise.net
www.facebook.com/Shapednoise

ZARKOFF (Sisak)

U posljednje vrijeme vrlo aktivan u nekoliko projekata, Zarkoff nakon ljeta kreće s nastupima uživo - solo, ali i s grupom Sumerian Fleet. Nedavno je objavio LP s Popsimonovom na talijanskom labelu J.A.M. Traxx i split EP "Pannonia Noir" s Honored Matres na Kraftjerkz, a posljednji Sumerian Fleet album "Just Pressure" dobiva odlične kritike. Dobar dio tog materijala još nije bio izvođen uživo, a repertoar za live set se, kao i obično, kreće u rasponu od techna do synth/wave zvuka.
www.facebook.com/zarkoff.music

TAJGA&TUNDRA (Zagreb)
DJ dvojac Žive Muzike odgovoran za višegodišnji Hladni rat! na plesnim podijima odlazi korak dalje u zvučni bezdan lišen vokala, plitkih emocija i solo dionica na saksofonu. Jezgra ove DJ inkarnacije sačinjena je od mračne techno muzike prokrvljene najtvrđim eksperimentalnim i industrial utjecajima.
www.facebook.com/zivamuzika

Prije početka IAB Closing party, japanski umjetnik Atsuhiro Ito izvest će audovizualni performans "Optvision".

Atsuhiro Ito na tokijskoj umjetničkoj sceni pojavio se kao vizualni umjetnik kasnih 80-ih, a od 1998. nastupa u zvučnim performansima. Fluorescentnu rasvjetu najprije je koristio za izvedbu svjetlosnih instalacija, da bi je potom iskoristio za stvaranje originalnog glazbenog instrumenta koji je nazvao Optron, te na kojem samostalno ili s grupom izvodi svoje svjetlosno-zvučne performanse. Ito je član progresivne muzičke marke i webprojekta Improvised music from Japan. Živi i radi u Tokiju.

 

ULAZNICE

Ulaznice 30kn na ulazu u Klub.

Info:
www.zivamuzika.hr

www.industrialartbiennale.eu

Projekt sufinanciraju: Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Labin, Općina Raša

Zarkoff Sisak Živa Muzika Zagreb Labin Art Express XXI party industrial techno karte Tajga & Tundra SHAPEDNOISE Berlin Hladni rat! KuC Lamparna Labin