I want you to get mad.

I want you to get mad.

8.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

      Politika – osnova za nestabilno društvo. Labinjan – Čovjek koji živi na području Labinštine i gravitira gradu Labinu, te je svojim kulturnim, povijesnim ili geografskim područjem dio te zajednice. No gdje su tu moji ljudi,i gdje je tu moj grad?

      Neki više neki manje uključeni u politiku,stranačke boje su šarene, a u konačnici interesi sviju nas, (ili većine) su jednaki. Danas nitko u potpunosti ne zastupa interese moga grada, i mojih ljudi a pod moje ljude smatram sve Vas – crvene, bijele, zelene, Istrijane, Istrane, Hrvate, Bosance, Srbe… Pokušao sam zamisliti koji su interesi svih nas,što nam je u cilju da poboljšamo u našem gradu, što da maknemo iz našeg grada i koji su glavni problemi .Prvo što mi je palo na pamet bila je nova termoelektrana (opet žvačemo staru žvakaču…).Kukuriku koalicija je zastupala ogromnu pobjedu na našem području,ali ipak ne zastupa naše interese. I sam se pitam zašto sam zaokružio taj broj 21. Moram priznat da mi je puno lakše jadikovat ovdje među vama,u cyber svijetu, nego skupiti hrabrosti i smiješati par koktela sa krpicom. Odgojen sam u svijetu u kojem je IDS bio stranka nasljedstva,pokornost nužna a jadikovanje ograničeno. No ako me osudite niste bolji od mene,jer samo se eksponirani pojedinci dižu na noge, a danas i sam znam reći za njih da su budale. I tu svi mi griješimo. Kiršič i Juričič možda imaju neprijateljski stav i laganu dezinformiranost, no oni su ta stranka koja zastupa naše interese. Oni su ti koji se dižu na noge i hrabro govore što misle,i to javno. Malo je takvih karaktera koji imaju hrabrosti učiniti tako nešto. Danas moramo napraviti  klik u našem razmišljanju,moramo shvatiti  koji su naši interesi i pomnije promatrati što „Oni“ čine za nas. Moj glas je bitan jer je dio svih nas  ljubitelja našega grada. Ne bih htio napasti IDS-ovce ili bilo koga, ali promislite malo kakvo je javno mjenje o pokojem političaru. Tulio, Ernečič i ostali samo pričaju o našim interesima, a očito ne shvaćamo da je samo ime stranke drugačije. Ja danas iz protesta mijenjam svoje razmišljanje. Neću više biti budala na čiji glas oni računaju. Svoje interese zastupam sam!


     Ne znam kako se osjećate dok čitate ovaj tekst,možda ste me osudili već u četvrtoj rečenici kada sam pokušao sve naše grupacije svrstati u jedan koš, ali ja vas ne pozivam na bunt. Ja vas pozivam na razmišljanje! Probudi se IDS-ovče,SDP-ovče,HDZ-ovče. Ujedini svoje snage i ne budi ovca koja sluša naredbe s vrha.
      Hvala ti ako si pročitao moj razmišljanje i drago bi mi bilo i da samo jednog čovjeka potaknem da promisli.A ako sada razmišljaš, i slažeš se sa mnom I want you to get mad.

 

Sada smo već dvojica.   :D

Lijepi pozdrav.

termoelektrana TE Plomin 3 IDS SDP Tulio Ernecic Kiršic Juricic