I u Labinu se teško podnio poraz Hrvatske na Euru 2008

I u Labinu se teško podnio poraz Hrvatske na Euru 2008

23.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U žaru »pobjedničkog« slavlja malo tko je više mario za utakmicu pa su samo malobrojni vidjeli što se zapravo dogodilo u nastavku. Turski pogodak izjednačenja došao je poput hladnog tuša i mnoge bacio u očaj.

Infarktna utakmica Bilić boysa pratila se i u Labinu, čije su ulice opustjele i prije intoniranja nacionalnih himni. Najživlje i najbučnije bilo je po kafićima u starome gradu, gdje su se okupili navijači odjeveni u kockaste dresove i naoružani navijačkim rekvizitima. Očekivala se pobjeda, no kako se bližio kraj utakmice, rasla je i nervoza okupljenih. Klasnićev pogodak bacio je sve u kratkotrajan trans, no uslijedilo je brzo otriježnjenje. Slaveći naš gol, većina navijača nije ni vidjela onaj u mreži Pletikose, a izvođenje jedanaesteraca oni tanjih živaca pratili su okrenuti leđima ekranu. Nogometna bajka pretvorila se u tragediju.

 

Privedeno 16 osoba, troje uhićenih

Za vrijeme i nakon utakmice Hrvatska - Turska policija, Hitna medicinska pomoć i ostale interventne službe imale su nekoliko intervencija, no noć je protekla relativno mirno. Najozbiljniji incident zabilježen je u Medulinu oko 1.30 sati u noći s petka na subotu, a rezultirao je uhićenjem tri osobe.


Osoblje hotela Koral pozvalo je policiju zbog galame veće skupine osoba koja se nalazila na plaži. Trinaest osoba u dobi od 21 do 47 godina, među kojima je bila i jedna djevojka - a svi su bili pod utjecajem alkohola - oglušilo se na policijska upozorenja. Umjesto da se smire, počeli su se naguravati s policajcima pa su svi odvedeni u policijsku postaju.


Zbog sukoba s policijom tijekom kojeg su dvojica policajaca lakše ozlijeđena, odnosno sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti uhićeni su brat i sestra iz Medulina, 23-godišnja M. P. i 25-godišnji S. P. te 27-godišnji A. T. iz Pule. Djevojka je bila pod utjecajem 1,94 promila alkohola, dok su njezin brat i 27-godišnjak, koji su također lakše ozlijeđeni, odbili alkotestiranje. Njih troje je u subotu poslije podne odvedeno u istražni centar. Protiv M. P., S. P. i A. T. te preostalih deset muških osoba - petorica su iz Medulina, trojica iz Pule, jedan iz Banjola te jedan iz Ližnjana - slijedi i prekršajna prijava zbog drskog ponašanja na javnom mjestu.


Dvije ozbiljnije intervencije policija je imala i tijekom te nakon projekcije utakmice u Areni. Sredinom prvog poluvremena dvojica muškaraca u gledalištu, 34-godišnji V. P. i 28-godišnji M. P. iz Pule, skidali su hlače i gaće te publici pokazivali genitalije. Nakon što je policajac sustigao V. P.-a, M. P. je povukao policajca za odoru. Izgrednici su potom odvedeni u postaju, gdje je M. P.-u izmjereno 1,83 promila alkohola, a V. P. je odbio alkotestiranje. I M. P.-u slijedi kaznena prijava zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a kao i njegov kompanjon dobit će i prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.


Nakon utakmice pulska policija privela je i 20-godišnjaka iz Pule koji je na izlasku iz Arene s radilišta uz cestu podigao jedan prometni znak te ga bacio prema većoj skupini ljudi koja je napuštala amfiteatar. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Dvadesetogodišnjaku, koji je također bio pod utjecajem alkohola (1,44 promila), slijedi prekršajna prijava zbog drskog ponašanja na javnom mjestu.


U noći s petka na subotu oko 00.45 sati jedna je osoba teže ozlijeđena pri padu sa stijena na lungomareu. Unesrećenom koji je imao ozljede glave pomoć je pružena u pulskoj Općoj bolnici.

 

Hrvatska EURO2008 poraz atmofera Labin kafići statistika epilog