I ražanj i zec: Vlast na Labinštini raspodjelila rentu od Plomina 3

I ražanj i zec: Vlast na Labinštini raspodjelila rentu od Plomina 3

1.8.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Termoelektrana Plomin 3 nezaobilazna je tema na sjednicama gotovo svih općinskih i gradskog vijeća Labina, a tako je bilo i na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća Labina i Općinskog vijeća Svete Nedelje, javlja Radio Labin.

Odgovarajući na vijećničko pitanje, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika vijećnike je upoznao s procedurom donošenja Studije zaštite na okoliš koja, kako je ustvrdio, nije uvažila primjedbe Istarske županije pa načelnici i gradonačelnik Labinštine traže razgovor u Vladi. Demetlika je izvijestio da je ministru gospodarstva Radimiru Čačiću upućen zahtjev za sastanak na kojem bi se Istarska županija i jedinice lokalne samouprave pobliže upoznale s aktivnostima oko trećeg bloka plominske termoelektrane. - Očito je postupak ubrzan, a mi smo isključeni, ustvrdio je Demetlika.

I vijećnike Svete Nedelje zanimalo je što se događa s gradnjom plominske termoelektrane, te traže i sazivanje tematske sjednice. Načelnik Srećko Mohorović upoznao ih je s nedavno potpisanim sporazumom između načelnika Pićna, Kršana, Raše i Svete Nedelje i Grada Labina, a dogovorenog i s istarskim županom Ivanom Jakovčićem o raspodjeli, kako je rekao, rente ili ekološke naknade, odnosno obeštećenja.

Mohorović je kazao da je na tom sporazumu upravo on inzistirao, kako Općina Sveta Nedelja ne bi ispala iz raspodjele, kako je bilo u slučaju TE Plomin 2. Kako je vijećnike izvijestio načelnik Mohorović, Sveta Nedelja, Raša i Pićan dobivat će po 8 posto, Općina Kršan 50 posto, a Grad Labin 26 posto, javlja Radio Labin. O konkretnim iznosima Mohorović nije govorio. (iPress)

te plomin 3 plomin c tulio demetlika studija zaštite okoliša radimir čačić srećko mohorović ivan jakovčić kršan labin