I ovog četvrtka jazz na "Špini" uz Sick Sheets

I ovog četvrtka jazz na "Špini" uz Sick Sheets

18.8.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Četvrtak 20. kolovoza donosi nam treći koncert ovogodišnjeg, neuobičajenog i svim mjerama "novog normalnog" prilagođenog Labin Jazz festivala. Na Špini će od 21 sat svoj eksperimentalni i progresivni jazz-rock zasvirati labinsko-kvarnerski kvartet Sick Sheets, ekipa već dobro znana i u više navrata sjajno prihvaćena od domaće publike.

Sick Sheets je psihodelično-progresivni rock band koji djeluje u Labinu i Lovranu istovremeno od  2019. godine  a članovi banda su Hrvoje Puškarić, klavir i vokal, Filip Leko, bas gitara, Toni Kranjac, električni puhački instrument i vokal te Davorin Grgić na udaraljkama. Sviraju originalnu, bezvremensku, autorsku  glazbu koja nosi u sebi elemente raznih stilova te se ne može lako svrstati  u bilo koji žanr, a u njihovoj glazbi mogu se čuti upravo neki zvuci koji su utjecali na cijeli band, kroz njihovo odrastanje, od prvih glazbenih početaka školovanja pa skroz do glazbene akademije. Neki od njih su Rock, Blues, Jazz, Klasika, Punk  pa čak i Metal. Glazba se isprepliće na jedan neviđeni način, pokazujući kako pravila ne postoje, stilovi ne bi trebali biti ni u  kojem pogledu ograničeni  te da sve može savršeno funkcionirati  zajedno.

Njihov originalni pristup skladanju, interpretaciji, općenito aranžiranju svih pjesama, uspijeva začarati publiku, odnosno slušatelje, nastojeći konstantno dodavati parodiju, komediju a istovremeno dramatičnost i ozbiljnost u svoje izvedbe. Time  uspijevaju  dovesti publiku točno tamo gdje bi trebala biti, neravnodušna prema impresijama svake skladbe pojedinačno.

Koncert je besplatan, no zbog pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen na 70 osoba. Svoje besplatne ulaznice svi zainteresirani moći će podići u uredu Turističke zajednice na trgu u labinskom starom gradu, u srijedu 19. i četvrtak 20. kolovoza, od 9 do 15 sati. Ulaznice se također mogu rezervirati na broj telefona 052/852-399, u isto navedeno vrijeme.labin jazz republika sick sheets koncert toni kranjac