I ove godine možete darivati potrebitu djecu u „Vremenu dobrote“ na labinskom markatu

I ove godine možete darivati potrebitu djecu u „Vremenu dobrote“ na labinskom markatu

11.12.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovogodišnje „Vrijeme dobrote“ na labinskom markatu  posvećeno je humanitarnoj akciji „Labinština HOĆE“ koju je na inicijativu Lige protiv raka Labin,  Grad Labin zajedno sa općinama Labinšćine pokrenuo ovog proljeća. Jednom kuglicom kojom ćemo pridonijeti kićenju zajedničke božićne jelke, doniramo 15 kuna za labinski mamograf koje će na poseban žiro račun uplatiti TD 1. maj Labin.

No, na mnogobrojne upite  građana „Vrijeme dobrote“ obogaćujemo i poklonima za potrebite obitelji i njihovu djecu, koju je Grad Labin po prvi puta proveo prošle godine a o čijoj distribuciji će o potpunosti brinuti Udruga žena Mendula iz Nedešćine.

Malim znakom pažnje, poklonom kojeg ćete zajedno sa svojom djecom pripremiti u svom domu, složiti ga u kutijicu veličine npr. kutije cipela, blagdanski upakirati, te potom donijeti ispod našeg zajedničkog božićnog drvca, namijeniti curici ili dječaku, napraviti ćete veliki korak u činjenju dobrog. Sadržaj poklona prepuštamo svakom ponaosob, ali preporučujemo da to mogu biti rukavice, kapa, šal, odjevni predmet, pa mnogo toga svi koji imaju djecu predškolskog ili ranog školskog uzrasta, već imaju kod kuće, potpuno novo, neraspakirano, nešto što nije došlo, a vjerojatno ni neće doći na red da koristi vaše dijete. U paketiću može biti i pribor za higijenu, zubna pasta i četkica, šampon ili sapun,  ili pak neka igračka i poneki slatkiš. U svakom slučaju novo, nekvarljivo i primjereno djetetu. Po želji, u paketiću možete ostaviti poruku dobrote namijenjenu nepoznatom djetetu kojem ćete uljepšati blagdansko vrijeme, ovom jednostavnom ali ničime mjerljivom plemenitom i humanom gestom, a na kutiji navesti za koju je dob djeteta namijenjeno.

 „Vrijeme dobrote“ je pred nama. Budimo dobri, koračajmo jedni uz druge i činimo dobro.


Foto: Pix4Free


darivanje djeca potrebiti blagdani