I Općina Pićan donirala sportsku opremu za boćanje osoba s invaliditetom

I Općina Pićan donirala sportsku opremu za boćanje osoba s invaliditetom

11.9.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Krajem kolovoza u prostorijama Doma sportova Mate Parlov održana svečana primopredaja 40.000 kuna vrijedne sportske opreme za boćanje osoba s invaliditetom, članove Boćarskog kluba za osobe s invaliditetom Istarske županije "Istrijana".

Riječ je spravama za boćanje i specijalnim setovima boća koje su članovima Kluba uručili načelnik Općine Pićan Ivan Franković, načelnik Općine Žminj Željko Plavčić i načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.


Kako je naglasio predsjednik Kluba Davor Komar, riječ je o opremi vrijednoj čak 60 tisuća kuna, ali su ostvarili značajne popuste kod dobavljača. Inače, svaki igrač godišnje košta od 10 do 20 tisuća kuna, ovisno o pratnji koju imaju. No, naglasio je i da je to jedini paraolimpijski sport kojim se mogu baviti i 100-postotni invalidi uz pomoć asistenta, mogu postati profesionalni sportaši i ostvariti sportsku stipendiju. Spomenuo je niz medalja koje su članovi "Istrijane" osvojili i najavio daljnja natjecanja, već u petak u Osijeku, pa putuju u Ameriku na svjetsko prvenstvo, pa u Rijeku, Poljsku…  sve do završnice Hrvatskog prvenstva u Puli. Predstavnici općina istaknuli su upornost, želju i volju kojima članovi "Istrijane" mogu biti uzor svima jer su pravi motivatori i učitelji koji životu daju dublji smisao i vlastite nedostatke pretvaraju u prednosti, te im obećali financijsku pomoć i ubuduće. (S. Z. T.)

 

 

općina pićan pićan donacija sportska oprema boćanje boće osobe s invaliditetom