I labinski gospodarstvenici s predsjednikom Josipovićem

I labinski gospodarstvenici s predsjednikom Josipovićem

16.7.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je u subotu izaslanika župana Istarske županije Ivana Jakovčića, gradonačelnika Pule Borisa Miletića i predstavnike gospodarskog života Istre na razgovor i radni sastanak u Bijeloj vili na Brijunima.

Uz čelnika izaslanstva, gradonačelnika Pule Borisa Miletića bila je i načelnica domaćinske Općine Fažana Ada Damjanac, zatim predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska te predstavnici gospodarstvenika, predsjednik Uprave Kamen d.d. Pazin Karmel Krebel, predsjednik Uprave Riviera Adrie d.d. Edi Černjul, predsjednik Uprave Uljanik Plovidbe d.d. Dragutin Pavletić, direktor Systec-Automatizacije d.o.o. Vladimir Peršić i predsjednik Uprave tvrtke Business Exchange d.o.o. Zlatko Turkalj.

Predstavnici tvrtki koje su pozvane na radni sastanak s Predsjednikom Republike Josipovićem imaju izvrsne ekonomske pokazatelje i gospodarske rezultate unatoč teškom gospodarskom okruženju, a okrenuti su proizvodnji, uslugama i izvozu te su važne za novi uzlet istarskog gospodarstva.

S predsjednikom Republike Hrvatske izaslanstvo je razgovaralo o gospodarstvu, poglavito turizmu, makroekonomskim prilikama te birokratskim preprekama u Hrvatskoj. Poduzetnici su posebno istaknuli primjere birokratskih prepreka gdje se za pokretanje određenih poslova moralo čekati i po deset godina.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović naglasio je prigodom razgovora s predstavnicima javnog i gospodarskog života Istre, da će se založiti, u skladu s ustavnim ovlastima, za uklanjanje birokratskih barijera gospodarstvu kako bi se povećala konkurentnost naših gospodarstvenika.

gospodarstvo josipović edi černjul vladimir peršić systec riviera adria