I Labin partner u projektu IDE-Re.Cen.T

I Labin partner u projektu IDE-Re.Cen.T

20.12.2007. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

520 NEZAPOSLENIH OSOBA U EDUKACIJI
Proteklog tjedna potpisan je ugovor o financiranju najnovijeg IDA-inog projekta Re.Cen.T. Projekt je usmjeren na kreiranje dugoročnih postavki  za rješavanje problema nezaposlenosti kroz razvoj i izobrazbu djelatnika unutar organizacija na lokalnom nivou koje će provoditi mjere aktivne politike zapošljavanja usmjerene na najugroženije skupine nezaposlenih na tržištu rada u Istarskoj regiji. Tim povodom danas je u prostorijama Istarske razvojne agencije (IDA) održana konferencija za tisak. Ciljne grupe projekta su dvije skupine koje čine više od polovice ukupnog broja nezaposlenih u Istri: mladi do 24 godine i žene preko 40 godina starosti. Predviđeno je da će ukupno 520 nezaposlenih osoba sudjelovati na edukacijama koje će biti organizirane u okviru projekta.

Aktivnosti projekta: Edukacija 15 trenera s područja Regije koji će educirati nezaposlene,Edukacija nezaposlenih podijeljena u dva dijela: Osposobljavanje nezaposlenih za samozapošljavanje- ciljna grupa 300   mladih ispod 24 godine i 200 žena iznad godina ECDL edukacija za 20 žena starijih od 40 godina

Uspostava info centara za nezaposlene koji trebaju profesionalnu pomoć pri zapošljavanju ili samozapošljavanju (ulazak u poduzetničku aktivnost) u svakom gradu u županiji

Organizacija konferencije nazvane "Dan karijera“- susret nezaposlenih s poslodavcima Prezentacija projekta putem medija (TV emisije, konferencije za tisak),  izrada  letaka, brošura, materijala vezanih uz obrazovanje te izrada DVD-a s filmom koji sadrži zapis o svim provedenim aktivnostima i iskustvima korisnika.

Kreiranje web portala projekta.Partneri IDA-e u ovom projektu su: Istarska županija, ZUM- Udruga mladih, Pulski centar za poduzetništvo, Grad Poreč i Grad Rovinj. Suradnici projekta su: HZZ, Područna služba Pula i gradovi Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Umag i Vodnjan.

obrazovanje nezaposlenost certifikati ECDL samozapošljavanje IDS Re.Cen.T projekt