HT realizirao projekt besplatnog WIFI interneta u Labinu

HT realizirao projekt besplatnog WIFI interneta u Labinu

14.9.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin te općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog Wi-Fi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, Grad Labin i općine Gračac i Brtonigla - Verteneglio odabrale su HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove mještane i građane.

Uz zamjenu postojeće mreže novom, bržom i kvalitetnijom mrežom, u Gradu Labinu instalirana je oprema i na novih šest lokacija - Titov trg, šetalište San Marco, gradska tržnica, Zelenice ulica u centru grada, igralište Kature te na rivi u Rapcu - čime je proširena mreža pokrivenosti besplatnog gradskog interneta. Ovim projektom osiguran je visokokvalitetan besplatan internet građanima Labina, kao i njihovim gostima, te se njime povećava standard u Labinu budući da je današnji način život usko vezan uz tehnologiju i komunikaciju.

„WiFi4EU jedan je od brojnih projekata koje provodimo u Labinu. Ovim projektom nastavljamo poboljšavati infrastrukturu našeg grada kako i priliči vremenu u kojem se nalazimo. U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo ovakvi projekti su izuzetno važni jer omogućuju građanima da nastave i dalje obavljati svoj posao, da održavaju veze s obitelji i prijateljima te da im se olakša prilagodba novonastalim promjenama“, izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može njihovim građanima omogućiti najbolje iskustvo korištenja javnog i besplatnog interneta. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.


PRwi fi besplatni internet