HSU-ov vijećnik Korva vladajuće u Labinu obasuo pitanjima

HSU-ov vijećnik Korva vladajuće u Labinu obasuo pitanjima

31.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Zbog čega su stali radovi na gradnji stambeno-poslovne zgrade na kraju Ulice svete Katarine u starom Labinu, samo je jedno od pitanja koje je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Labina, jednoj od posljednjih u ovom mandatu, gradonačelniku Tuliju Demetliki postavio Klaudio Korva, gradski vijećnik iz oporbenih redova HSU. Njega ne zanimaju polemike preko medija, već točno obrazloženje gradonačelnika.

Kao što je poznato, ta se zgrada podiže na mjestu na kojoj je svojedobno najavljivana gradnja prve gradske garaže u Istri, od čega se kasnije odustalo zbog slabog interesa kupaca garažnih prostora. Njena gradnja je započela početkom ove godine, a nastavila se i usred turističke sezone, čime se kršila gradska odluka, da bi se radovi prekinuli prije nekoliko mjeseci odlukom državne inspekcije zbog nepoštivanja građevinske dozvole, odnosno gradnje izvan dozvoljenih gabarita. Izvođač radova je labinska tvrtka De Conte, koja godinama uživa, najblaže rečeno, veliku naklonost labinskog gradonačelnika, pa Korva s nestrpljenjem očekuje njegov izravni odgovor.

Ne manje zanimljiv pismeni odgovor bit će na njegovo pitanje zbog čega je dogradonačelnica Liliana Vale (SDP) i dalje vršiteljica dužnosti ravnateljice Gradske knjižnice, na koje je mjesto postavljena početkom 2006. godine, čime se krši zakonski rok od pola godine. Zanimljivo je da je na to mjesto postavljena odlukom koalicijske vlasti u kojoj je Korva bio jedan od dogradonačelnika, unatoč tome što Liliana Vale, istodobno i zamjenica ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, ne ispunjava ni formalne uvjete za to novootvoreno radno mjesto.

Klaudio Korva je na sinoćnjoj sjednici od Anamarije Lukšić, pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju dobio odgovore na pitanja postavljena potkraj prosinca protekle godine, u kojima se navodi da su ulagači u građevinske objekte u proteklih šest godina u gradski proračun morali uplatiti oko 12 milijuna komunalnog doprinosa. Istodobno, ulaganja u uređenje zemljišta i infrastrukturu iznosila su 31 milijun kuna, ili gotovo tri puta više od uplaćenog novca. (MM)

anamarija lukšić demetlika hsu klaudio korva de conte d.o.o ulica svete katarine građenje