Hrvatski laburisti o Plominu: Vrijeme je da birači kazne IDS, igraju dvostruku igru

Hrvatski laburisti o Plominu: Vrijeme je da birači kazne IDS, igraju dvostruku igru

6.9.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Saborska zastupnica Hrvatskih laburista-Stranke rada Nansi Tireli danas je u Labinu govoreći o izgradnji termoelektrane Plomin C istaknula kako Hrvatski laburisti u Istri i u Zagrebu imaju isti stav o bloku C jer energetske potrebe Hrvatske su jedan od strateških prioriteta, dok je za IDS rekla da s tim u vezi igra dvostruku igru.

 

"Vlada ima pravo i obvezu predložiti energetske investicijske programe, ali optimalnog rješenja, u skladu sa zakononima Hrvatske i s pravom građana na suodlučivanje. Na kraju cijenu plaćamo svi, a veliki broj građana Labinštine i svojim zdravljem", kazala je Tireli na konferenciji za novinare. Po njezinim riječima posljednje izjave premijera Zorana Milanovića kako je o tome "sve dogovoreno prije izbora" te IDS-ovog zastupnika Damira Kajina koji je jučer izjavio "da nije on osobno pisao Plan 21", dovoljno govore o dvostrukoj igri IDS-a. Tireli naime smatra kako su predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i Damir Kajin vrlo dobro znali što piše u Planu 21, a pogotovo ono što se odnosi na Istru. "Ubiranje političkih bodova protivljenjem ugljenu pokazuje kako su ulaskom u Koaliciju imali očitu namjeru iskoristiti Plan 21 za svoju korist pred lokalne izbore", kazala je Tireli dodavši kako su oni očito "jedno prihvatili u Kukuriku koaliciji, a drugo zagovaraju u Istri".

 

Stoga se upitala kako im građani mogu vjerovati, premda IDS u Zagrebu ili IDS u Istri čine isti ljudi sa svojim uvjerenjima. "Ne zanemarujemo zasluge IDS-a za Istru, i HDZ je imao zasluga za državu, ali ga to ne opravdava od sustavne pljačke, od političkih zločina koji nastaju kada se privatni interesi maskiraju javnim dobrom", naglasila je Nansi Tireli dodajući da dvostruka igra u politici nije novost. Kako je također rekla, kao što su građani Hrvatske na prošlim izborima kaznili HDZ, "vrijeme je da se i IDS zbog svog dvoličja suoči s nepovjerenjem birača". Hrvatski laburisti naime smatraju da se na primjeru Plomina C vidi mračna strana i nemoral političara i politike.

 

"Jakovčić je u nekoliko navrata izjavio da će odstupiti s mjesta župana ako termoelektrana bude na ugljen. Očito da je to izjavio kada je već znao da će ugljen biti energent u novom bloku termoelektrane", istaknula je Tireli. Po njenim riječima izgleda kako je blok C došao dobro kao platforma IDS-ove predizborne kampanje u sukobu između Jakovčića i Kajina pa će tako, ocjenjuje ona, građani moći glasati ili za "moralnog ili za nemoralnog člana IDS-a".

 

Tireli je danas napomenula kako IDS nije jedini koji u Istri zagovara referendum, već njega zagovaraju sve istarske političke opcije. Naime, kako je rekla zahtjev za raspisivanje referenduma predan je predsjedniku Županijske skupštine prije više od godinu dana, ali nikad nije uvršten na dnevni red jer je"očito bilo previše vremena do lokalnih izbora i građani to ne bi parcipirali kao IDS-ovu pobjedu". (Hina)

 

ids nansi tireli politika plomin te plomin 3 te plomin ids nmvn lokalni izbori izbori