„Hoditi i zdravi biti“ dječjih vrtića

„Hoditi i zdravi biti“ dječjih vrtića

10.4.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dječji vrtići „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ puno pažnje posvećuju području zdravlja i razvijanja zdravih navika, a pogotovo kretanju, promociji kretanja i tjelesnom vježbanju, a najprirodniji način kretanja predstavlja upravo hodanje.

Ove godine su se po prvi puta uključili u javnozdravstvenu manifestaciju „Hoditi i zdravi biti“. U tjednu od 09.-14. travnja, u suradnji s Gradom Labinom i Zavodom za javno zdravstvo organiziraju cjelotjednu aktivnost hodanja i sportskih igara na otvorenom u kojima će sudjelovati sve vrtićke i jasličke skupine. Svim odgajateljima podijeljene su majice s otiskom „Hoditi i zdravi biti“, a mališanima fluorescentne narukvice radi raspoznavanja manifestacije.

U srijedu 11. travnja 2018. godine u 9,30 sati 200-tinjak djece vrtićke dobi kreće na zajedničko pješačenje iz centralnog vrtića Pjerina Verbanac i područnog odjeljenja Vinež prema Parku skulptura Dubrova.

U 10,30 sati na igralištu kraj Javne vatrogasne postrojbe na Dubrovi uz vodstvo voditeljice Plesnog studija „Move me“ Tine Gaspari djeca će plesati zumbu.

U sklopu manifestacije, 12. travnja, bit će održana i javno-zdravstvena konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ kojoj je ove godine domaćin Grad Rovinj i na kojoj će vrtić predstavljati zdravstvena voditeljica Nadija Žufić Rudan sa izlaganjem „Važnost organiziranog zimovanja djece – naša iskustva“.

hoditi i zdravi biti labin zdravi grad rekreacija dječji vrtić dječji vrtić pjerina verbanac dječji vrtić glorija