HNS za zatvaranje tvornice kamene vune Rockwool

23.10.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

HNS je za zatvaranje tvornice kamene vune Rockwool jer odgovorni u njoj očito nisu poštivali odredbe iz lokacijske dozvole i ostalih dokumenata, poručio je predsjednik istarskog ogranka HNS-a Enco Tireli na današnjoj konferenciji za novinare u Labinu, kojoj je nazočio i predsjednik Središnjeg odbora stranke Radimir Čačić.

Po Tirelijevim riječima svi su u Istri očekivali da će ta tvrtka poštivati europske norme zaštite okoliša, ali, kako je rekao, očito nije. "Javno zdravstvo mora znati što se događa u okolišu i kad tvornica ispuni uvjete, moći će ponovno raditi", ustvrdio je Tireli na današnjem predstavljanju izbornog programa HNS-a u Labinu.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i kandidat za premijera Radimir Čačić na današnjoj je konferenciji za novinare u Labinu predstavio izborni program koji se, kako je obrazložio, sastoji od "jačanja socijale i privrede gradnjom stanova uz povoljan najam, povećanja broja ugovora o radu na neodređeno vrijeme, većih naknada za nezaposlenost te alimentacijskog fonda". Osim toga Čačić se zalaže i za vraćanje POS-a koji je Vlada smanjila s 40 na 20 posto izgrađenih stanova za tržište. Radimir Čačić je nakon Labina posjetio Buzet i Pazin.

HNS izbori propaganda demagogija Rockwool