HEP s Marubenijem potpisao sporazum o ekskluzivnosti za izgradnju i upravljanje blokom TEP C

HEP s Marubenijem potpisao sporazum o ekskluzivnosti za izgradnju i upravljanje blokom TEP C

2.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

HEP d.d. je prošlog tjedna u Zagrebu,s japanskom korporacijom Marubenipotpisao sporazum o ekskluzivnosti. Time je uspješno zaključena prva faza pregovaračkog postupka u postupku odabira strateškog partnera za izgradnju i upravljanje blokom C Termoelektrane Plomin.

 

Pregovarački postupak je započeo 2. rujna 2014. kada je korporacija Marubeni odabrana kao preferentni ponuditelj na temelju vrlo konkurentne ponude, prema cijeni izgradnje i prema troškovima financiranja projekta. Ovim sporazumom o ekskluzivnosti pregovaranja u odnosu na ostale ponuditelje,otvara se mogućnost da seispunepretpostavke za finaliziranje transakcijskih dokumenata teda se optimiranjem tehničkih i komercijalnih uvjetaostvare još povoljniji uvjeti za realizaciju Projekta.

 

Projekt je potpuno usklađen s propisima Europske unije u pogledu izbora tehnologije i zaštite zraka, a u okviru ponude nudi se najbolje tehničko rješenje s parametrima boljim od zatraženih u natječaju i značajno boljim od propisanih.

 

Projekt TE Plomin C  osigurava  Hrvatskoj elektroprivredi  i Republici Hrvatskoj da zadrže povoljnu strukturu proizvodnog elektroenergetskog portfelja. To jeprojekt od strateške važnosti za dugoročnu stabilnost i sigurnost opskrbe električnom energijom u Republici Hrvatskoj.U tom je smislu  s Europskom komisijom uspostavljena komunikacija o projektu, u pogledu njegovih tehničkih i komercijalnih značajki kao i načinu realizacije.

 

Ovim se projektom, primjenom predviđenih tehnoloških rješenja i sudjelovanjem domaće industrije u njegovoj realizaciji, ostvaruju i značajna poboljšanja na lokaciji, uz pozitivan učinak na lokalno gospodarstva tijekom izgradnje te tijekom rada elektrane kao i ukupni pozitivan učinak na gospodarstvo RH.

 

HEP PR

 

 

 

 

marubeni gospodarstvo te plomin tep c te plomin 3