Hartera4 Festival, Rijeka 13. & 14.06.2008. Line up i satnica

Hartera4 Festival, Rijeka 13. & 14.06.2008. Line up i satnica

15.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Četvrta po redu riječka Hartera održat će se tijekom petka i subote, 13. i 14. lipnja. U staroj Tvornici papira očekuju vas dva stagea i niz domaćih i inozemnih izvođača i DJ-a.Zbog velikog interesa, kako Labina i okolice, te cijele Istre, napominjemo da se od danas 15.5. festivalske ulaznice mogu nabaviti po cijeni od 220 kuna (za 2 dana), a od 1.6. cijena jednodnevne ulaznice 150 kuna.

Line up ovogodišnje Hartere sve popularnije među mladima:

 

PETAK 13.06.2008

 

Glavna pozornica :

ROISIN MURPHY

JOSH WINK

CLIENT

SEBASTIAN

MR. C

 

ELEMENTAL

QUASARR

KLAUS

 

H a p p y s t a g e (vesela pozornica):

Grč

Ashes You Leave

Bebe Na Vole

Hesus Attor

Diskurz

Marinada

Seraphim Codex

Fryer

Daniel Kunstek

A+

Marmat

 

 

SUBOTA 14.06.2008

 

Glavna pozornica

TURBONEGRO

PEACHES (dj set)

JAMES ZABIELA

REX THE DOG

 

DISCIPLIN A KITCHME

T.B.F.

FATHER

GOOD DAY TO DIE

 

H a p p y s t a g e (vesela pozornica) :

Svadbas

Goribor

Lollobrigida

Gatuzo

Erotic Biljan And His Heretics

Ante Perkovic

Alen Sforzina

Zero

Arszenik

Chromidome

Pille

 

Sve o izvođačima i ostalim informacijama:

http://www.hartera.com/2008/home.html

 

http://www.myspace.com/harterafest

 

Ulaznice možete kupiti na:

www.eventim.hr

http://www.kulturaplus.com/k/default.asp

- na Harterinom štandu na Korzu (od 26. svibnja)


- na blagajni na ulazu u Harteru oba dana festivala

 

- Dallas Music shopovima

 

Napomena:

karte (voucheri) kupljene na riječkom kartomatu na Korzu, odnosno putem web stranice Kulturaplus mogu se ZAMIJENITI za originalne festivalske ulaznice od ponedjeljaka, 19. svibnja u Dallas Music Shopu u Rijeci, na adresi Splitska 2a.

 

Sve o izvođačima, glazbene uratke,video clipove, te diskusiju u zadnjih par mjeseci možete pogledati na našem: FORUMU

 

R-1 Portal Rijeka:

Danas je u riječkom Informativnom centru najavljen festival Hartera. Tom prilikom je i predstavljen cjelokupan popis izvođača ovogodišnjega, četvrtoga po redu festivala. Hartera će se održati 13. i 14. lipnja.

Naime kao što je poznato headlineri festivala su Roisin Murphy koja će nastupiti prvoga dana, dok će drugoga dana zvijezde večeri biti norveški rock bend Turbonegro.

Također su predstavljeni dobitnici natječaja Oderi na Harteri. Od 110 prijavljenih, priliku za nstupit dobit će riječki DJ Pile, dok su u rock konkurenciji pobijedili Erotic Biljan and his Herretics, garage rockeri iz Zagreba, koji imaju izdan album za Dancing Bear.

Rock program će se odvijati na dvije pozornice, glavnoj i tzv. Veseloj pozornici. Na glavnoj pozornici će uz navedene zvijezde nastupiti i domaće snage kao što su Klaus, ovogodišnji dobitnici Art and Music festivala i riječki progressive metalci Father dok je vesela pozornica namijenjena demo rock sastavima poput Diskursa, prošlogodišnjih pobjednika gitarijade u Palachu ili široj publici manje poznatim izvođačima koji imaju izdane albume poput, već navedenih Erotic Biljana i Riječana Hesus Attora. Na veseloj pozornici će nastupiti i mitske figure Ri rocka skupina Grč. Živa svirka će se odvijati od 20 sati do jedan ujutro, a elektronički party kreće u jedan i traje do šest sati ujutro.

Dražen Baljak je predstavio glavne zvijezde elektroničkog dijela festivala, Jamesa Zabiela, koji dolazi iz Velike Britanije. Radi se o jednom od najcjenjenijih DJ-a današnjice, a proglašen je za najboljega DJ-a u povijesti Exit festivala. Druga zvijezda je SebastiAN koji dolazi iz Francuske te je najzvučnije ime kultne etikete Ed Banger koja je 2007. proglašena najboljom diskografskom kućom za elektroničku glazbu od strane londonskog časopisa MixMag. Baljak je potkrijepio veliku vrijednost Harterinog Dj line upa činjenicom da je britanski časopis DJ Mag istaknuo festival Hartera kao jedan od najznačajnijih događaja ove godine u Europi.

 

Ivan Šarar, glavni organizator festivala, napomenuo je da je najveća vrijednost festivala to što se domaćim mladim glazbenicima omogućava svirka s njihovim glazbenim herojima.

 

Također je istaknuo kako je Hartera najveći festival u Hrvatskoj.

 

U slučaju da Hartera postigne status velikih svjetskih festivala na koje dolazi preko deset tisuća ljudi, organizatori razmišljaju premjestiti festival ili na Grobnik ili na uvalu Voz na Krku koja im je još atraktivnija lokacija.

Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je rekao da je festival Hartera početak promocije gradskoga prostora koji će za jedno šest do osam godina postati waterfront na Rječini gdje će ljudi dolaziti tijekom cijeloga dana.
 
 

Unatoč nestabilnim vremenskim prilikama, kakve su po najavama izgledne i u danima koji slijede, nema mjesta panici! Hartera se ne boji kiše! Prostor u kojem se odvija program festivala u potpunosti je natkriven i spreman unutar svojih čvrstih zidina primiti sve posjetitelje željne zabave i plesa.

Vrata Hartere otvaraju se u 19.30h obje večeri, a program počinje u 20.15h i teče prema dolje navedenoj satnici:

 

Petak, 13.06.

 

Velika pozornica:

20.15 – 20.45 KLAUS 

21.00 – 21.30 QUASARR

21.45 – 22.30 ELEMENTAL

22.45 – 23.30 CLIENT

23.50 – 01.00 ROISIN  MURPHY

01.15 – 02. 45 MR. C

02.45 – 04.15 JOSH WINK

04.15 – 06.00 SEBASTIAN

 

Vesela pozornica: 

DISKURZ

MARINADA

BEBE NA VOLE

HESUS ATTOR

ASHES YOU LEAVE

GRČ

MARMAT

DANIEL KUNŠTEK

A+

SERAPHIM CODEX

FRYER

 

Subota, 14.06.

 

Velika pozornica:

20.15.- 20.45 GOOD DAY TO DIE

21.00 – 21.30 FATHER

21.45 – 22.30 T.B.F.

22.45 – 23.30 DISCIPLIN A KITCHME

23.50 – 01.00 TURBONEGRO

01.15 – 02.45 PEACHES (DJ SET)

02.45 – 04.15 REX THE DOG

04.15 – 06.00 JAMES ZABIELA

 

Vesela pozornica: 

EROTIC BILJAN & HIS HERETICS

ANTE PERKOVIĆ

GORIBOR

GATUZO

LOLLOBRIGIDA

SVADBAS

PILLE

ALEN SFORZINA

CHROMIDOME

ZERO

ARSZENIK

 

Podsjećamo da festivalske ulaznice možete još uvijek kupiti u Dallas music shopu, sustavu Eventima te na samom ulazu festivala po cijeni od 220 kuna za festivalsku (dvodnevnu) i 150 kuna za jednodnevnu ulaznicu.

After hour party za one najizdržljivije održat će se u klubu Tesla, u trajanju od 5 do 12h. Na lineupu su Amor, Bebetto, Boo Dale, Sir Jane i Sebb, a ulaz je 30 kuna, s napomenom da se naplaćuje do 10h.

VIDIMO SE NA HARTERI!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijeka koncerti line up 2008 ulaznice ex tvornica papira Hartera4 Festival