Hartera4 Festival, Rijeka 13. & 14.06.2008.

Hartera4 Festival, Rijeka 13. & 14.06.2008.

5.3.2008. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Glazba

POPULARNI RIJEČKI FESTIVAL URBANE GLAZBE ODRŽAT ĆE SE 13. I 14. LIPNJA NA MARGANOVU, U BIVŠOJ TVORNICI PAPIRA »The Streets«, »Turbonegro« i James Zabiela stižu na Harteru?

Do 15. ožujka ne želimo izlaziti s konkretnim imenima, no mogu samo otkriti da je za sada službeno potvrđeno desetak uglednih izvođača koji predstavljaju aktualne trendove svjetske urbane glazbe, od rocka do nu ravea, kaže Ivan Šarar iz Kluba ljubitelja buke

RIJEKA-Počelo je odbrojavanje za 4. izdanje Hartere – popularni riječki festival urbane glazbe, najveće glazbeno događanje u Hrvatskoj izvan Zagreba, održat će se 13. i 14. lipnja u istom prostoru – na Marganovu, u bivšoj Tvornici papira.
Organizatori Festivala, Klub ljubitelja buke, najavljuju najambiciozniju listu stranih izvođača dosad, a kako se neslužbeno saznaje iz dobro obaviještenih glazbenih kuloara u gradu, na Harteru stižu svjetski poznat DJ James Zabiela, britanski genijalac Mike Skinner poznat pod imenom The Streets, te hard rockeri iz Norveške »Turbonegro«.
– S obzirom na koncepciju takozvane pretprodaje prvog kontingenta karata na neviđeno koja traje do 15. ožujka, do tada ne želimo izlaziti s konkretnim imenima, ali već sada možemo najaviti daljnji rast Hartera festivala. Mogu samo otkriti da je za sada službeno potvrđeno desetak uglednih izvođača koji predstavljaju aktualne trendove svjetske urbane glazbe, od rocka do nu ravea, i mahom nastupaju na najvećim svjetskim festivalima, a većina potvrđenih stranih glazbenika nastupa na Coachelli, najvećem festivalu na svijetu, kazao nam je uime organizatora, Kluba ljubitelja buke, Ivan Šarar. Ovogodišnja Hartera zadržava dvodnevni format, s već prepoznatljivom koncepcijom koja donosi jaka svjetska imena urbane klupske glazbe, odnosno nosioce novih glazbenih trendova iz regije i svijeta.

– Ove smo godine odlučili da neće biti žanrovski podijeljena pa nije jedan dan elektronika, a drugi rock, već svaki dan prvo rock svirka, a nakon jedan sat u noći kreće elektronski dio. Na ovaj način želimo promovirati Festival kao cjelovito događanje na kojem se miješaju ljubitelji svih relevantnih žanrova na jednom mjestu u isto vrijeme, naglasio je Šarar dodavši kako će ovo izdanje popularnog riječkog festivala imati dvije pozornice, a druga će za razliku od lani kad je ugostila samo DJ-eve i jednostavnije live-actove, biti namijenjena i bendovima.

Cijena ulaznice – prava sitnica

Pretprodaja karata za 4. Harteru počela je još 25. veljače u sustavu Eventima i riječkog kartomata, no prvih 20 dana festivalske, odnosno ulaznice za oba dana prodaju se »na neviđeno« po primamljivoj cijeni od 99 kuna.

Obzirom da će organizator prve službene najave izvođača objaviti 15. ožujka do 15. travnja, cijena festivalske karte tada će »skočiti« na 140 kuna.

Od 15. travnja do 15. svibnja ulaznice za Harteru moći će se kupiti po cijeni od 170 kuna,

a od tada sve do prvog dana festivala ulaznica će stajati 200 kuna. Od 1. lipnja u prodaju će biti puštene i jednodnevne ulaznice čija je jedinstvena cijena 150 kuna.

 

Više informacija na:
http://www.myspace.com/harterafest

 

Kako izgleda tulumariti u bivšoj tvornici papira: http://www.youtube.com/watch?v=6zFe0XTYi7k

Hartera4 Festival Rijeka koncerti ex tvornica papira