Grom udario u automobil u vožnji na cesti Labin - Vozilići

Grom udario u automobil u vožnji na cesti Labin - Vozilići

26.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Novi val grmljavinskih pljuskova s jugozapada u subotu kasno navečer zahvatio je Istru otkuda se proširio dalje na Kvarner.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom: četiri udara groma- (udar groma u mušku osobu (str.državljanin) u kampu Bijela Uvala kod Poreča koja je prevezena Sanitetskim prijevozom u OB Pula; udar groma u osobno vozilo na cesti od Vozilići prema Labinu bez ozlijeđenih osoba; udar groma u kuću u Kašteliru kod Poreča bez ozlijeđenih osoba i udar groma u trafostanicu HEP-a u općini Raša što je izazvalo požar iste i prekid opskrbe el. energijom na čitavoj Labinštini). Bez opskrbe el. energijom osim Labina bili su  dijelovi Poreštine, Novigrada, Buja i Umaga. Zaprimljeno je 7 dojava o palim stablima nakolnik na području Umaga i Poreča. Vatrogasci Umaga i Poreča imali su četiri tehničke intervencije uklanjanja stabala koja su pala na vozila i jedno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija (u Umagu). Od 20,50-23,00 h zaprimljene su slijedeće dojave građana uzrokovane nevremenom u Istarskoj županiji. Dva udara groma u stablo, jedan u Vrsaru u ulici Rade Končara i jedan kod mjesta Čipri na području Pazina. Dvije tehničke intervencije JVP Poreč zbog ispumpavanja vode iz prizemnih prostorija u OŠ Poreč i u
naselju Špadići. Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu. Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane do 06,03 h, područje Kanegre do 23,30 h, a još je bez el. energije nekoliko sela na području općine Svetvinčenat.


Više Istramet
munja grom nevrijeme auto