Gradu Labinu novih 200.000,00 EUR bespovratnih EU sredstava!

Gradu Labinu novih 200.000,00 EUR bespovratnih EU sredstava!

29.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

S novom financijskom omotnicom otvorile su se i nove mogućnosti za prijavu europskih i nacionalnih projekata, što je Grad Labin u prvih šest mjeseci spremno dočekao. Veseli spoznaja što su u sklopu prekograničnog programa INTERREG V-A ITALIJA – HRVATSKA 2021. - 2027. Gradu Labinu odobrena dva projekta te je također odobreno za sufinanciranje i izrada radne podloge za izradu Programa prilagodbe klimatskim promjenama SECAP od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Kada govorimo o prekograničnoj suradnji s talijanskim partnerima, Grad Labin će s provedbom započeti već u ljetnim mjesecima, a radi se o projektima CO-MAY (Supporting local authorities to adopt measures to properly commit with the Covenant of Mayors) i CICERO (Croatia-Italy Civil protEction collaboRatiOn). Vrijednost projekta CO-MAY je 90.350,00 Eura, kojim će se financirati mjere ublažavanja klimatskih promjena putem izrade finalne verzije SECAP-a i Strategije zelene urbane obnove te održavanje besplatnih radionica za građane. Projekt CICERO težak je 113.400,00 EURa, koji će se fokusirati na civilnu zaštitu s naglaskom na sprječavanje i zajedničko rješavanje problema povećanja broja šumskih požara. Oba su ova projekta sufinancirana u 80% vrijednosti od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.


Spomenimo naposljetku da je Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina osim ovih navedenih, prijavio još 10-ak projekata prekogranične suradnje te se uskoro nadamo novim dobrim vijestima.

eu fondovi interreg