Gradsko vijeće Labina: STIŠĆU REMEN I ŠTEDE NOVAC Novim rebalansom proračun smanjen za 9,2 milijuna kuna

Gradsko vijeće Labina: STIŠĆU REMEN I ŠTEDE NOVAC Novim rebalansom proračun smanjen za 9,2 milijuna kuna

3.11.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Labinsko gradsko vijeće donijelo je druge izmjene i dopune gradskog proračuna za ovu godinu temeljem kojeg je proračun manji za 9,2 milijuna kuna ili devet posto. Pa sada umjesto 102 milijuna, iznosi 93 milijuna i 460 tisuća kuna. Proračun je smanjen zbog toga što investitor nije započeo investiciju u ulici Slobode u Labinu, temeljem koje je Grad trebao ostvariti prihod od donacije odnosno investitor je trebao prenijeti u vlasništvo gradu pristupnu cestu.

Nova zaduženja gradskog poduzeća

Također su smanjeni prihodi od komunalnog doprinosa, obrazložila je gradska pročelnica za financije Marija Balaško, istaknuvši da su prihodi od poreza uvećani za 2,8 posto odnosno nominalno 840 tisuća kuna, što se odnosi na porez od prometa nekretnina koji je za devet mjeseci premašio godišnju razinu plana.

Ovakav proračun i dalje je najjači proračun grada Labina do sada, što potvrđuje rast gospodarstva i cijele sredine. Donesene su također druge izmjene i dopune programa pripreme i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i ostalih objekata za ovu godinu, koji je manji za devet milijuna kuna. Najviše u dijelu zemljišta zbog nemogućnosti izvlaštenja parcela za gradnju ceste za Gornji Rabac, pa sada program umjesto 28 iznosi 19 milijuna kuna. ( Piše Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

gradsko vijeće proračun grad labin