Gradonačelnik posjetio polaznice programa prevencije osteoporoze

Gradonačelnik posjetio polaznice programa prevencije osteoporoze

8.3.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin u cilju povećanja kvalitete života žena treće životne dobi, u suradnji sa fitness centrom Atlantis D&N Labin realizira program prevencije osteoporoze. Članice polaznice programa su žene starije od 60 godina sa prebivalištem na području Grada Labina, a imaju dijagnosticiranu osteopeniju i osteoporozu. Vježbe osteoporoze vrše se uz stručni nadzor višeg fizioterapeuta. Program broji oko 25 polaznica, te je sufinanciran od strane Grada Labina u iznosu od 2.500,00 kuna mjesečno, dok same polaznice financiraju iznos od 50,00 kuna mjesečno.

 

Povodom Dana žena danas ih je posjetio gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika te im čestitao Dan žena i za njihov dan zahvalio za sve doprinose  koje daju našem društvu u funkcijama majki, supruga, nona. Također, izrazio je zadovoljstvo što i u ovoj aktivnosti sudjeluje velik broj žena koje na taj način pravilnom i redovitom tjelesnom aktivnošću djeluju prventivno na razvoj bolesti jer u prevenciji osteoporoze ključnu ulogu imaju upravo vježbe. Polaznice su izrazile zadovoljstvo programom vježbi koje vodi Sanja Guculj.

Inače, vježbe se odvijaju dva puta tjedno, u jutarnjim satima, u trajanju od 60 minuta, uz iznimku ljetnih mjeseci (srpanj - rujan) kada je ljetna stanka. Osteoporoza je bolest koju karakterizira smanjenje gustoće kostiju, uslijed čega kosti postaju porozne. Tako su kosti oboljelih od osteoporoze izrazito krhke i osjetljive na traume, te sklone čestim frakturama. Bolest je česta i zahvaća najčešće starije osobe, a osobito žene (u 75% slučajeva) stoga je vrlo važno djelovati preventivno, pravilnim životnim navikama.

osteoporoza besplatna reklama žene sanja guculj demetlika ids lokalni izbori izbori 2013