GRAĐANI REAGIRAJTE: O VAŠOJ BUDUĆNOSTI JE RIJEČ!

GRAĐANI REAGIRAJTE: O VAŠOJ BUDUĆNOSTI JE RIJEČ!

7.12.2007. // Zelena Istra // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U tijeku je javni uvid u Studiju utjecaja na okoliš budućeg Županijskog centra za gospodarenje otpadom "Kaštijun" koji će trajati od 3. do 24. prosinca 2007. Planira se, naime, skori početak gradnje tog centralnog odlagališta otpada i postrojenja za obradu otpada, koji bi zamijenio svih sadašnjih sedam službenih odlagališta otpada u županiji...

ŠTO TO ZNAČI?

Studija utjecaja na okoliš govori o tome: - kako će centar izgledati, što će sve sadržavati, - koja tehnologija obrade otpada je odabrana, - koliko će koje postrojenje i objekti biti veliki, - koliko će proizvoditi buke, neugodnih mirisa, otpadnih voda, - hoće li biti postavljena baklja za izgaranje viška plinova, - kako će se i zašto od 30-tak tisuća tona komunalnog otpada proizvoditi gorivo koje će se spaljivati u tvornici cementa u Koromačnu, - koliko će svakodnevno kamiona dovoziti otpad iz cijele Istre i koliko će to utjecati na ionako već preopterećene ceste tijekom turističke sezone, - kako će i koliko utjecati na okoliš, - itd. Pitanje je kako će to centralno županijsko odlagalište utjecati na kvalitetu života stanovništva u okolici i na gospodarske aktivnosti, posebno turizam i poljoprivredu.

GDJE NAĆI INFORMACIJE?

Cjelovitu Studiju i njen sažetak možete naći na ovim web stranicama Istarske županije možete je naći i u odjelima Grada Pule, Općine Medulin i Istarske županije: 1.Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalni sustav i imovinu Grada Pule u Puli, Forum 2, radnim danom od 9,00 do 14,00 sati i utorkom od 14.00 do 18,00 sati, 2.Općine Medulin u Medulinu, Centar 223, radnim danom od 9,00 do 14,00 sati i utorkom od 15,00 do 17,00 sati i 3.Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, Odsjeka za zaštitu okoliša u Puli, Flanatička 29/II, soba br. 28, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati.

KAKO SUDJELOVATI?

Dođite na prezentaciju i javnu raspravu koja će se održati u:

- Komunalnoj palači Grada Pule u Puli, Forum 1, dana 11. prosinca 2007. godine s početkom u 17,00 sati i

- prostorima Općine Medulin u Medulinu, Centar 58 I. kat, dana 12. prosinca 2007. godine s početkom u 16,00 sati. Upišite vlastito mišljenje ili primjedbe na Studiju u knjige primjedbi koje se nalaze uz izložene studije. Vaše primjedbe možete dostaviti i u pisanom obliku najkasnije do 24. prosinca 2007. godine na adrese:

GRAD PULA Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalni sustav i imovinu Forum 2 52 100 Pula

OPĆINA MEDULIN Jedinstveni upravni odjel Centar bb, 52 203 Medulin

PITAJTE NAS ZA INFORMACIJE!

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona radnim danom od 9 do 16 sati na broj 506 065 ili putem emaila udruga-zelena-istra@pu.t-com.hr . Kontakt osoba je Milena Radošević.

Kaštijun zbrinjavanje otpada istra medulin koromačno zelena istra holcim splaionica Milena Radošević studija utjecaja na okoliš