Grad Labin ulaže u školsku imovinu i produženi boravak

Grad Labin ulaže u školsku imovinu i produženi boravak

5.11.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U okviru svojih mogućnosti, Grad Labin radi na kontinuiranom stvaranju uvjeta za kvalitetan rad u labinskim osnovnim školama. Tako je posljednjih godina u područnu školu Ivo Lola Ribar na Vinežu uloženo oko milijun kuna. Osim što je postavljen sustav grijanja, lani je za potrebe obrazovnih aktivnosti uređen nekadašnji učiteljski stan, a s ovom školskom godinom obnovljena je fasada i sanirani su prozori. Ova područna škola posljednjih godina bilježi konstantan porast upisanih učenika.

U planu za iduću školsku godinu je da Grad osigura sredstva za djelatnika koji bi provodio produženi boravak. Bio bi to sedmi produženi boravak koje za djecu razrednih odjeljenja financira Grad iz svojeg proračuna.

Građani Vineža vezani su i ponosni na svoju školu što nesebično potvrđuju sudjelovanjem u svim školskim manifestacijamaOvih su dana privedeni kraju i radovi na zaštitnoj ogradi uz glavnu prometnicu Osnovne škole Matije Vlačića. U tu je namjenu utrošeno 25.000 kn, dok je za zamjenu stolarije školskih učionica utrošeno 200.000 kuna.

škola OŠ ivo lola ribar vinež produženi boravak fasada oš matija vlačić obrazovanje učenici