Grad Labin priključio se inicijativi „Europski tjedan smanjenja otpada“

Grad Labin priključio se inicijativi „Europski tjedan smanjenja otpada“

31.10.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Grad Labin se u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ priključio obilježavanju Europskog tjedna smanjenja otpada (EWWR). Inicijativa je to koja promiče provedbu aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadu, te potiče širok spektar javnosti (javne vlasti, privatne tvrtke, civilno društvo kao i same građane) na uključivanje. Grad Labin trenutno je jedini prijavljeni grad iz Istre za ovogodišnje izdanje inicijative koje će se održati od 16. do 24. studenog 2019. godine.

U sklopu akcije EWWR-a Grad Labin provest će aktivnosti koje se uglavnom oslanjaju na obrazovanje i promicanje smanjenja otpada, a uključuju;

a) medijske aktivnosti (3 radijske emisije na lokalnom radiju, 2 televizijske emisije, 100 radijskih reklama i 50 televizijskih reklama),

b) edukativne aktivnosti za djecu vrtićkog uzrasta (4 kazališne predstave s temom otpada posebno dizajniranih za ovaj projekt, 8 radionica s djecom te predstavljanje slikovnice)

c) informativne aktivnosti (velika kampanja s 3 seta plakata i jumbo plakata)

d) izložba umjetničkih radova na temu otpada uz sudjelovanje sudionika iz 14 različitih škola.

Uz to, cijela akcija bit će obuhvaćena kampanjom na društvenim mrežama koja vodi na web stranicu: www.zelene-navike.hr gdje će biti obuhvaćene i najavljene sve glavne aktivnosti.

U sklopu akcije zadruga Humana Nova Istra, koja se bavi skupljanjem tekstila i ponovnom uporabom, svakodnevno će objavljivati količinu prikupljenog otpada.

https://www.ewwr.eu/actions/project_archive_new/green-habbits-for-sustainable-labin-area

otpad eu zelene navike