Grad Labin poziva na radionicu pri izradi SECAP-a

 Grad Labin poziva na radionicu pri izradi SECAP-a

31.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Akcijski plan održivog energetskog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama (u daljnjem tekstu SECAP) Grada Labina predstavlja ključni dokument energetske i klimatske politike jedinica lokalne samouprave s ciljem energetske tranzicije u nisko ugljično društvo otporno na klimatsku krizu.

 

Dokument obuhvaća izradu referentnog inventara emisija (BEI) u odabranoj godini (2022.) kao početnog stanja na osnovu potrošnje energije u relevantnim sektorima zgradarstvo (javne zgrade, stambene zgrade i komercijalno uslužne), javna rasvjeta i promet . Također SECAP obuhvaća Analizu rizika i ranjivosti od klimatskih promjena (RVA) koja daje pregled najugroženijih sektora i razinu ranjivosti i rizika od određenih klimatskih prijetnji kao što su toplinski val i suša.

 

Dokument je dan na Javno savjetovanje na službenim stranicama Grada Labina, a sve zainteresirane stranke pozivaju se na online radionicu gdje će se prezentirati sam dokument. 

 

Radionica će se održati u ponedjeljak, 5. veljače 2024. godine u 14.00h. Prijave na radionicu zaprimaju se na email: alek.dragojevic@labin.hr

 

Dokument se izrađuje u sklopu europskog projekta CO-MAY (Interreg Italija - Hrvatska 2021-2027) gdje je Grad Labin jedan od partnera. Cilj projekta je jačanje institucionalnih i strateških kapaciteta uključenih lokalnih vlasti u Italiji i Hrvatskoj kroz razmjenu dobrih praksi, podržavajući svoje politike održivog razvoja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 249.744,00 eura, a proračun Grada Labina iznosi 90.350,00 eura.


Datoteke

Secap Labin 2024Obrazac Za Savjetovanje Akcijski Plan Održivog Energetskog Razvitka I Prilagodbe Klimatskim PromjenamaAnaliza Ranjivosti I Rizika Od Klimatskih Promjena Labin

ekologija klimatske promjene SECAP