Grad Labin poštuje transparentnost u financiranju lokalnih medija

Grad Labin poštuje transparentnost u financiranju lokalnih medija

24.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Među brojnim pitanjima na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Labina bilo je i ono vijećnice Katarine Filipović (SDP) koja je zatražila informaciju o financiranju medija.

`Koliko se ukupno i pojedinačno financiraju labinski mediji i tko i po kojim kriterijima odlučuje o tome? Mislim da treba formirati stranačko povjerenstvo, jer ovako služe samo za promociju lokalne vlasti i stranke koja je na vlasti`, poručila je vijećnica.

Vijećnici je odgovorio labinski gradonačelnik Valter Glavičić kazavši da je sve to što je vijećnica pitala, mogla pronaći odgovor sama,  jednim klikom na stranici Grada Labina.

`U tim lokalnim medijima koji su glasilo samo jedne stranke, više puta budete vi osobno nego ja. I dalje bih volio da mi plaćamo te medije, a da vi budete još više zastupljeni. Mislim da je to sasvim u redu. Stvarno ne bih naše lokalne medije nazvao režimskim, jer su daleko od toga. Od listopada ove godine, na snazi je novi Zakon o elektroničkim medijima i Grad Labin će kao i uvijek, među prvima, poštivati zakon i primijeniti ga te provesti Javni poziv za dodjelu proračunskih sredstava na temelju javno objavljenih kriterija `.

mediji financiranje financiranje medija katarina filipović