Grad Labin ponovno kulisa za snimanje - ovog puta Labin "glumi" gradić južne Italije

Grad Labin ponovno kulisa za snimanje - ovog puta Labin "glumi" gradić južne Italije

27.5.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Stari grad u Labinu ovoga tjedna ponovno postaje kulisa serije engleske produkcije čija je priča smještena u 19. stoljeće. Naime, radi se o ljubavnoj drami Debutante koja se snima za englesku televiziju, a kulisa u Labinu predstavlja jug Italije. 

Danas počinju pripreme scenografije u ulicama Giuseppine Martinuzzi i 1. Maja u Starom gradu Labinu, a snimati će se tijekom ovoga tjedna i početkom idućeg, ovisno o vremenskim prilikama.

Promet u Starom gradu odvijati će se normalno te će se za potrebe produkcije koristiti dio parkinga na Titovom trgu i kraj gradskog groblja što je i posebno označeno.

Labin je među tri lokacije u Hrvatskoj odabranim za snimanje te će tako uz Rovinj i Lovran i slika Labina biti ponovno odaslana u svijet kroz scenarij engleske produkcije u suradnji s zagrebačkom MP filmskom produkcijom.

Glas Istre doznaje da je snimanje u Rovinju počelo danas zbog lijepog vremena, a trajat će do 29. svibnja, filmska kulisa nalazi se ispod crkve svete Eufemije gdje se pojavio jedan zanimljiv kafić koji podsjeća na belle epoque.

Mnogo je naših sugrađeno uključeno u kapacitetu statista, a prema riječima Vanje Fremac iz MP produkcije, puno je i hrvatskih filmskih profesionalaca uključeno u projekt.


Autor: Branko Biočić, Ian Tata "Rovinj"

Foto: Ian Tataj za Gisnimanje filma filmovi grad labin kulisa