Grad Labin otkupiti će zgradu bivše apoteke

 Grad Labin otkupiti će zgradu bivše apoteke

2.5.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prvog radnog dana mjeseca svibnja 2024. održava se sjednica Gradskog vijeća Grada Labina a  nakon dugo vremena u obnovljenoj Velikoj gradskoj vijećnici. Sjednica je započela aktualnim satom, a vijećnica Tanja Pejić (Demokrati), postavila je pitanje vezano za zgradu bivše apoteke. Zanima je u kojoj je fazi realizacija rekonstrukcije građevine?

 

Podsjetimo se da je sama prodaja te zgrade trajala više od tri godine te da je prodana iz šestog pokušaja po cijeni od 801.000 kuna. Objavljenim natječajem i donesenom Odlukom o prodaji, Grad Labin je zadržao pravo nazadkupnje prodane nekretnine po postignutoj kupoprodajnoj cijeni ukoliko kupac u roku od dvije godine od zaključivanja ugovora ne podnese uredan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole nadležnom tijelu i/ili ne započne gradnju u roku od dvije godine od pravomoćnosti građevinske dozvole.

 

U odgovoru, labinski gradonačelnik Valter Glavičić poručio kako  nažalost cijeli proces ne ide onako kako smo svi zajedno priželjkivali.

 

„Trenutni vlasnici, nakon što su kupili objekt s gotovom konzervatorskom podlogom, a koja je odobrena od strane Konzervatorskog odjela iz Pule, zatražili su dodatne zahvate.  Glavni spor između konzervatora i investitora je u tome što  konzervatori ne prihvaćaju  da se sruši i na novo sagradi replika zgrade.   S druge pak strane, investitori ne žele ili ne mogu prihvatiti odluku konzervatora. Po svemu sudeći, na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća biti će rebalans proračuna i kao predlagač, predložiti ću Vijeću da iskoristimo pravo prvokupa i  otkupimo zgradu apoteku te je prenamijenimo  u javni prostor, pojasnio je gradonačelnik Glavičić.

zgrada apoteke apoteka otkup