Grad Labin: Odobrene bonus stipendije

Grad Labin: Odobrene bonus stipendije

1.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Poglavarstvo je odobrilo još pet učeničkih stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno te četiri studentske od 700 kuna pa će Grad Labin tako ove godine ukupno dodijeliti 54 nove potpore. Kako je pojasnio Bruno Hrvatin, pročelnik odjela za društvene djelatnosti, broj dotacija srednjoškolcima udvostručen je zbog puno više interesenata.
- Odlučili smo stimulirati učenike koji putuju u riječku medicinsku školu s obzirom na to da ove godine posebno bodujemo studente srodnog fakulteta, rekao je Hrvatin.

Napomenuo je da su za ukupno 163 stipendista u proračunu za iduću godinu predviđena 1,2 milijuna kuna.


Ove je promjene zapravo iniciralo četvero roditelja. Oni, naime, u podnesenoj molbi tvrde da su zbog ograničenih usmjerenja u labinskoj srednjoj školi mnogi učenici bili prinuđeni upisati se u druge sredine, što je znatno uvećalo troškove.

Upitali su se i zašto Labin dodjeljuje manje učeničkih potpora od susjedne Općine Sveta Nedelja te zbog čega, dok stimulira studente medicine, jednako ne tretira i učenike koji su potencijalni polaznici tog fakulteta.

I. R.

Podsjetimo: 

Konačnabodovna lista stipendista Grada Labina za šk.god2008/09

 

stipendisti proračun učenici studenti školovanje stipendije Grad Labin obrazovanje bonus stipendije Bruno Hrvatin zanimanje