Grad Labin objavio proračunski vodič za 2023. godinu

Grad Labin objavio proračunski vodič za 2023. godinu

24.1.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Na web stranici Grad Labina objavljen je još jedan dokument koji za cilj ima dodatnu i veću transparentnost upravljanja javnim novcem. Radi se o detaljnom vodiču za građane kroz Proračun Grada Labina za 2023.

U samom uvodu gradonačelnik Valter Glavičić ističe:

„Drage Labinjanke i Labinjani,

sukladno prethodnim dobrim praksama pripremili smo vodič za građane: Proračun u malom za 2023. godinu, a sve kako bi smo vam približili stanje gradskih financija te  na jednostavan, razumljiv i slikovit način prikazali najvažnije planirane godišnje prihode i primitke te rashode i izdatke grada, u 2023. godini. Proračun Grada Labina za 2023. godinu iznosi 20.093.434,00 eura i prvi je proračun planiran u novoj valuti.

Za uspješan, dugoročno održiv rast i kvalitetan razvoj svakog grada potrebno je balansirati između gospodarskih, društvenih i socijalnih interesa, kao što su ulaganja u komunalnu ili prometnu infrastrukturu i kulturu, zaštitu okoliša, skrbi o starijim sugrađanima, našim mladima i mladim obiteljima.

Labin je napredan i uspješan grad što je rezultat svih dosadašnjih ulaganja i projekata koje smo planirali i zajednički uspješno proveli.

Kontinuirano razvijamo i osmišljavamo ciljeve putem kojih se možemo umrežavati i razvijati u svim segmentima društva, od gospodarstva, poduzetništva, obrazovanja, do pitanja vezanih uz mlade, neprofitne organizacije i slično. To činimo cijeneći prijedloge i osluškujući potrebe svojih građana.

Veseli nas što ćemo u ovoj godini dovršiti generacijama sanjanu investiciju Doma za odrasle, a s druge pak strane očekuje nas početak gradnje novog dječjeg vrtića na Vinežu, nabavka toliko potrebnog mamografa, završetak velikih infrastrukturnih zahvata na našim prometnicama kao i učinkovitija, ekonomski  i ekološki prihvatljiva javna rasvjeta. 

Pozivamo Vas da i dalje aktivno, putem vaših pohvala, kritika, ideja i zamisli sudjelujete u kreiranju proračunskih planova za buduća razdoblja, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete svih segmenata života.“

Vodič dostupan u prilogu. 

proračunski vodič vodič proračun valter glavičić