Grad Labin jedan od pet `Pametnih gradova - gradova budućnosti`u kategoriji „Pametnija energetika“

Grad Labin jedan od pet `Pametnih gradova - gradova budućnosti`u kategoriji „Pametnija energetika“

11.10.2016. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

Još jedno veliko priznanje Istri danas je stiglo s Konferencije „Pametni gradovi - gradovi budućnosti“, održanoj u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski. Naime, u sklopu Konferencije,  koja promovira izvrsnost i inovativnost rješenja implementiranih u hrvatskim gradovima, dodijeljene su i nagrade u ukupno pet kategorija (energetika, uprava, obrazovanje, okoliš i turizam), a njih čak tri osvojili su istarski gradovi - Pula, Labin i Umag.

Grad Pula je za projekt WILDSEA nagrađen prvom nagradom u kategoriji "Pametni turizam", Grad Labin u kategoriji „Pametnija energetika“ za projekt „Provođenje energetske obnove u zgradarstvu“ , a Grad Umag u kategoriji „Pametniji okoliš“ za projekt „Umag: smart city-green city 2010.-2020.“

Na osvojene nagrade osvrnuo se istarski župan Valter Flego ujedno čestitavši dobitnicima.
„Istarska županija i istarski gradovi po mnogočemu prednjače u Hrvatskoj što iznova dokazuju današnja priznanja na koja smo iznimno ponosni. Potvrda je to da dobro radimo svoj posao te možemo poslužiti kao primjer dobre prakse ostalima u državi. Tim ćemo smjerom nastaviti kako bi i dalje bili u korak s najnaprednijim načinima poslovanja i upravljanja na dobrobit istarskih građana“, naglasio je župan Flego. Istra je, dodaje župan Flego, ujedno i prva regija u Hrvatskoj, ali i šire, koja provodi smjernice Europske komisije upravo na te teme.

Konferencija „Pametni gradovi - gradovi budućnosti“, koju organiziraju Večernji list i Poslovni dnevnik, posvećena je podizanju opće svijesti javnosti oko važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika hrvatskih gradova. (REX)

 

Fotografija, Luka Stanzl / Pixsell  za Poslovni.hr

 

 

pametni gradovi gradovi budućnosti energetika eni modrušan besplatna reklama