Grad Labin i MUP kreću u zajedničku obnovu zgrade policije

Grad Labin i MUP kreću u zajedničku obnovu zgrade policije

22.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama Grada Labina, gradonačelnik Valter Glavičić održao je sastanak s načelnikom Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova Policijske uprave Istarske Robertom Zenzerovićem i načelnicom Policijske postaje Labin Đeni Bučić.

Sastanak je sazvan primarno zbog realizacije projekta obnove cjelokupne zgrade u kojoj se nalazi policijska postaja Labin, a koja iziskuje energetsku obnovu.

„Zgrada policije, kako je svi nazivamo, u jako je lošem stanju i definitivno vapi za obnovom. Iako kao Grad nismo vlasnici iste, već samo jednog dijela, želimo pomoći i ubrzati proces same obnove kako bi ista bila obnovljena ali i uljepšala ovaj dio grada. Stoga, danas smo na ovom sastanku dogovorili kako će Grad Labin izraditi i financirati izradu tehničke dokumentacije za energetsku obnovu cjelokupne zgrade u kojoj je smještena policija ali i drugi poput Centra „Inpromo“ ili Centra za socijalnu skrb. Uskoro nam slijedi rebalans gradskog proračuna u kojem će se osigurati sredstva za izradu projekta obnove, a naše će stručne službe zadužene za ovakve projekte odraditi sve potrebno kako bi spremni dočekali skorašnje natječaje resornog Ministarstva za sufinanciranje obnove. Vjerujem kako ćemo na ovaj način ubrzati sam proces i u duhu dobrih partnera zajednički obnoviti zgradu policije u kratkom roku.“ - istaknuo je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina nakon održanog sastanka.

mup obnova zgrade robert zenzerović