Grad Labin dodijelio nagrade najljepšim okućnicama i balkonima

Grad Labin dodijelio nagrade najljepšim okućnicama i balkonima

20.8.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. maj Labin d.o.o., u sklopu manifestacije  „Proljeće u gradu“ proveo je niz aktivnosti, pa je tako jedna od njih bila i eko-akcija biranja najljepše okućnice, balkona i prozora po mjesnim odborima.


  Akcija je započela  u svibnju i trajala do kraja srpnja, kad se sastala stručna komisija i ocijenila kandidature te odabrala po jednu najuređeniju okućnicu ili balkon u svakom od sedam mjesnih odbora na području Grada Labina.

Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri  člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Čeda Perko i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te je dat naglasak na poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika sa svojim suradnicima. Sedam je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminića koja će krasiti njihov dom, oslobađanje od plaćanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeća na rok od 6 mjeseci, te od predsjednice Mjesnog odbora Ripenda i vlasnice rasadnika „Dives“, Nadije Paliska Smoković poklon bon za kupnju sadnica.

S obzirom na veliki broj prijavljenih, Komisija je imala zahtjevan posao da izabere one najbolje. Nagrade su osvojili Dean i Dolores Škopac iz MO Rabac, Dragan i Mirjana Pejić iz MO Kapelica, Anđela Juričić iz MO Stari grada, Đana Šumberac iz MO Donji Labin, Lina i Milan Kovačec iz MO Ripenda, Petrica i Klaudio Višković iz MO Kature te Zlata i Branko Vranić iz MO Vinež.

Ovom akcijom Grad je prepoznao kontinuirano ulaganje u ljepši i uređeniji Labin. Gradonačelnik Tulio Demetlika zahvalio je svim sudionicima koji su se prijavili na ovaj izbor i čestitao laureatima, te im zaželio da i u budućnosti nastave njegovati i čuvati naš okoliš kako bi nam grad bio čišći i ljepši. Gradonačelnik Demetlika je ujedno pozvao sve građane da se i sljedeće godine uključe u ovu akciju, te naglasio važnost osvješćivanja javnosti o brizi i očuvanju našeg okoliša počevši od vlastitih okućnica.

najljepše okućnice najljepši balkoni uređenje hortikultura demetlika proljeće u gradu okoliš prvi maj lori luketa dagostin radmila paliska kos