Grad Labin će u subotu 30. ožujka u 20:30h isključiti javnu rasvjetu na sat vremena u sklopu globalne akcije "Sat za planetu Zemlju"

Grad Labin će u subotu 30. ožujka u 20:30h isključiti javnu rasvjetu na sat vremena u sklopu globalne akcije "Sat za planetu Zemlju"

27.3.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Grad Labin i ove će se  godine uključiti u najveću globalnu akciju na svijetu - "Sat za planetu Zemlju" (Earth hour), koju organizira Svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode -WWF. Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama, ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

U Gradu Labinu  "Sat za planetu Zemlju" obilježiti će se na način da će se u subotu, 30. ožujka 2019. godine u 20:30 sati na sat vremena ugasit javna rasvjeta u Podlabinu (cjelokupno područje Mjesnog odbora Labin donji i Mjesnog odbora Kature i dio naselja Marcilnica i Vinež).

Skrećemo pozornost sudionicima u prometu da u tom vremenu posvete veću pozornost u vožnji. Ujedno, pozivamo građane da se uključe u akciju i na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima!

sat za planetu zemlju ekologija akcija javna rasvjeta onaj koji zadnji ostane neka isključi svjetlo