Gospodarsko vijeće: Organizira se Dan otvorenih vrata Poslovne zone Vinež i Valamara d.d. u Rapcu

Gospodarsko vijeće: Organizira se Dan otvorenih vrata Poslovne zone Vinež i Valamara d.d. u Rapcu

10.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gospodarsko vijeće Grada Labina prošloga je tjedna održalo svoju 8. sjednicu posvećenu organiziranju Dana otvorenih vrata Poslovne zone Vinež i Valamar Riviere d.d. u Rapcu za učenike sedmih i osmih razreda labinskih osnovnih škola, te početku izrade Strategije razvoja gospodarstva Grada Labina do 2030. godine.

Zanimljiva tema inicirana je upravo na jednoj od prošlih sjednica Gospodarskog vijeća te je jedna od aktivnosti koje doprinose suradnji gospodarstva i osnovnih i srednje škole s područja Grada Labina, a od izuzetne je važnosti kako za gospodarstvenike, tako i za budućnost mladih osoba s područja Grada Labina ali i Grada kao koordinatora planiranih aktivnosti.

Ravnatelji osnovnih škola pozdravili su inicijativu Grada Labina o povezivanju gospodarstva i obrazovanja te naglasili da sedme i osme razrede osnovnih škola u Labinu trenutno polazi sveukupno 220 učenika.

„Povezivanje gospodarstva s jedne strane odnosno obrazovnih institucija s druge strane, ima primarni cilj čim kvalitetnije razmjene informacija. Trenutak je kada gospodarstvo Labina bilježi izniman rast koji za sobom vuče potrebu za kvalitetnom radnom snagom. Svjesni smo raskoraka između profila učenika koji završavaju srednje škole i potrebnog profila kojeg traže gospodarstvenici. Upravo zbog toga zajednički rad na izradi strateških planova kao i čim boljih upoznavanja, kako učenika, tako i roditelja s ponudom radnih mjesta na području Grada Labina jedan je od prvih koraka u narednom razdoblju.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić

gospodarsko vijeće gospodarstvo valamar rabac poslovna zona poslovna zona vinež vinež dan otvorenih vrata