Gljivarsko društvo "Martinčica" izložilo 160 vrsta gljiva, a Ruđero Faraguna imenovan doživotnim počasnim predjesnikom (Audio)

Gljivarsko društvo "Martinčica" izložilo 160 vrsta gljiva, a Ruđero Faraguna imenovan doživotnim počasnim predjesnikom (Audio)

17.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Unatoč nepogodnim vremenskim uvjetima za rast gljiva društvo «Martinčica» ovoga je vikenda uspjelo građanima Labinštine prezentirati 160 vrsta kasno jesenskih gljiva. Predsjednik gljivarskog društva «Martinčica», Ruđero Faraguna poručio je da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjom izložbom posebice ako se uzme u obzir da do prije dvadeset dana nije bilo gotovo niti jedne gljive. Pohvalio je rad članova društva kao i građana koji su se uključili u realizaciju izložbe. Naglasio je kako je na izložbi bilo i nekih relativno nepoznatih gljiva stoga na prvo mjesto stavlja edukativni karakter ove izložbe. Veseli ga što su građani posjetili izložbu u velikom broju te su na taj način imali priliku upoznati kasno jesenske vrste gljiva sa cijele Labinštine.

Donedavni predsjednik gljivarskog društva «Martinčica», Ruđero Faraguna ovoga je vikenda imenovan doživotnim počasnim predsjednikom društva od strane Skupštine gljivarskog društva «Martinčica». Faraguna je na čelu gljivarskog društva od samog osnutka društva, odnosno četrnaest godina. Društvo trenutno broji četiristotinjak članova te jednako toliko simpatizera.

Na održanoj skupštini Faraguna je podnio ostavku sa funkcije predsjednika, a njegovog zamjenika imenovati će izabrano rukovodstvo od jedanaest članova na prvom sastanku predsjedništva. Na istoj skupštini podijeljena su priznanja najaktivnijim članovima, a to su (Prilog Ruđero Faraguna). Faraguna je naglasio da su potaknuli inicijativu za osnivanje Skupštine na razini Istarske županije u koju bi se uključila manja gljivarska društva diljem Istre. 

izložba gljiva gljivarsko društvo Martinčica gljive OŠ Ivo Lola Ribar Kature Ruđero Faraguna jesen