Glasajte za mladog labinskog inovatora Petra Dundaru u velikom finalu izbora Jutarnjeg lista

Glasajte za mladog labinskog inovatora Petra Dundaru u velikom finalu izbora Jutarnjeg lista

19.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

utarnji list i ove godine bira najbolje hrvatske mlade inovatore. U finalu izbora je i labinski maturant Petar Dundara.  Ovaj labinski učenik 4.e razreda elektrotehničkog smjera u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine izradio je ove godine mobilnu aplikaciju Game of Resistance, koju je s mentoricom Laurom Kokot prijavio na Student Digi Award i nada se najboljem.

Drugi nacionalni natječaj za najbolje hrvatske mlade inovatore - Student DIGI Award 2021. - pri kraju je. Pobjednici će se znati 25. svibnja, a o njima, uz naš žiri, imate priliku glasati i vi, naši dragi čitatelji. Sve finaliste predstavili smo vam u posljednjih desetak dana.

Svoje priče ispričali su nam timovi koji su osmislili rješenja Green Energy Pal, Robotike, Neolight.ai, AI Parkinga, AgriCona, Game Of Resistancea, Zdravomata, Sportreacta, GoGreenOzonatora i Hibiskusa.

Velika inovativnost

Neki od tih projekata već su u fazi testiranja, pa i u lovu na prve komercijalne korisnike. Drugi, posebno oni učenički, u fazi su idejnog rješenja. No, rješenja svih timova pokazuju veliku inovativnost, strast i želju za uspjehom.

Konkurencija na Student DIGI Awardu 2021., koji organiziraju Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, bila je žestoka od početka. Na natječaj ove se godine okupilo čak 26 timova. Ove godine natječaj je narastao i po pitanju žirija. Uz predstavnike tvrtki A1 Hrvatska, Infobipa, Zicer, Sveučilišta u Rijeci i Puli, UNIPU-a te državnog tajnika za digitalizaciju, prvi put u njemu je prošlogodišnja pobjednica.

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista, zahvalio je svima koji su se prijavili za natječaj, čestitao finalistima i pozvao čitatelje da izaberu svog favorita.

Čestitke i poziv

- Pozivam čitatelje da svojim sudjelovanjem i glasanjem podrže deset finalnih projekata natječaja mladih digitalnih inovatora. Vesele nas ovakve priče, kojima mladim ljudima dajemo vidljivost i promičemo njihovo znanje i inventivnost - zaključuje Ogurlić.

 Izvor: Jutarnji.hr

SVOJ GLAS ZA LABINSKOG INOVATORA MOŽETE UPUTITI  OVDJE.

finale petar dundara inovator glasanje