Glas građana: kakav je vaš stav o činjenici da je labinski Gradonačelnik službeno u sukobu interesa?

Glas građana: kakav je vaš stav o činjenici da je labinski Gradonačelnik službeno u sukobu interesa?

31.10.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Vijest minulog tjedna u Labinu bilo je rješenje Povjerenstva Sabora RH za odlučivanje o sukobu interesa, prema kojoj je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika u sukobu interesa jer je pogodovao svom službenom vozaču prilikom rješavanja stambenog pitanja.

Vijest nije u medijima imala neki prevelik odjek, kao neke puno banalnije stvari ili crna kronika, te ovim putem ispitujemo javnost građana Labinštine o tome smatraju li da rješenje kojim se dokazuje gradonačelnikova odgovornost za pogodovanje važna, nevažna, očekivana, iznenađujuća.

 

U anketi koja se nalazi na naslovnici web portala s lijeve strane, ponuđeni odgovori (15) kreću se od toga treba li gradonačelnik podnijeti stavku, preko totalne nezainteresiranosti, do tvrdnje da je ovo sve Gradonačelniku namješteno.

 

Jesmo li željni ozbiljno shvatiti tekovine zapadnih civilizacija u tezi »Gradonačelnik je politički i moralno odgovoran«? Je li nam poznata konstatacija poznate hrvatske psihologinje prof. dr. Mirjane Krizmanić da se danas političari ponašaju kao djeca u trgovini slatkiša?

Ponašamo li se sami neodgovorno očekujući da čelništvo Grada upravo nama riješi sve probleme i udijeli koju kunu, a pritom ni ne pomišljamo biti odgovorni sami za sebe?

 

Jesu li nam poznati natpisi u medijima: Divljajte i ubijajte (i ostalo) - Nitko vas neće kazniti

Što je sljedeće i koliko smo mi udaljeni od aktivnog i civiliziranog društva kojemu odgovaraju svi koje ono izabere?

 

Anketa je otvorena do 15. 12. 2010. kada će se objaviti rezultati mišljenja građana.

 

Povezana vijest:

Demetlika u sukobu interesa: Kuća u Rapcu bila je zapuštena i opasna po prolaznike (Cjelovita odluka Povjerenstva)

Demetlika gradsku nekretninu prodao protupropisno

 

 

 

Foto: ilustracija - little black book (mala crna knjižica) - korisnije je zapisivati

 

 

 

 

 

demetlika tulio demetlika politika ids povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa politikanstvo adrijano kiršić odluka anketa sukob interesa