Gala koncert Klape Intrade i Tomislava Bralića u Rijeci

Gala koncert Klape Intrade i Tomislava Bralića u Rijeci

9.10.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Spektakularni gala koncert Klape Intrade i Tomislava Bralića u Rijeci, u novootvorenoj dvorani Centra Zamet za kraj ovogodišnje sezone. Nakon rasprodanih koncerta u najvećim hrvatskim gradovima spektakl dolazi i u Rijeku. Kao specijalni gosti večeri dolaze nam ženska KLAPA LUKA iz Rijeke i jedan od najljepših i najboljih glasova hrvatske estrade legendarni VINKO COCE. Pobrinuli smo se da koncert uistinu bude gala, jer je produkcijski tim radio najveće spektakle u zemlji, između ostalog i Doru i Porin. Ovo je prvi koncert u novoj dvorani koja će za ovu priliku zasjati u punom sjaju, a Tomislav Bralić, Klapa Intrade i nihovi gosti, kao i uvjek do sada natjerati će vas da zaboravite probleme i zapjevate od srca...
 
KLAPA INTRADE djeluje od 1985. godine. Dobro je poznata ne samo zadarskoj već i publici diljem Hrvatske, a uspješno je gostovala i u drugim zemljama: Austriji, Belgiji, Švicarskoj, Češkoj, BIH te više puta u Italiji.

U prvim godinama svog djelovanja redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, te nekoliko puta bili nagrađivani. Intrade su prepoznatljivi po komornom tonu kojeg njeguju, pomno izraženoj interpretaciji, te dinamičkom nijansiranju glazbenog tkiva čime pokušavaju postići idealnu fuziju.

Uz dalmatinske pjesme okušali su se i u interpretaciji skladbi starih majstora moteta i madrigala iz vremena renesanse. Rado pjevaju dalmatinske šansone, prerađuju i skladaju nove. Vole animirati uz gitare i mandoline iako najviše interpretiraju a capella. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.

Umjetnički voditelj Davor Petrović, glazbeni pedagog, vodi klapu Intrade od 1988. godine, te kao profesor u školi bilježi uspjehe u radu sa dječjim stvaralaštvom (zborovima i orkestrima).Osim za dalmatinske klape, piše i skladbe za instrumentalne te vokalno – instrumentalne sastave.

Klapa je u posljednjih godinu dana pravi hit u Hrvatskoj, a to je pokazala sa osvojenim drugim mjestom na ovogodišnjoj Dori, te sa dva rasprodana koncerta u Ciboni i Višnjiku pred više tisuća ljudi. Posebno mjesto zauzima Tomislav Bralić, ''Raspivani Bibinjac'', koji je član klape Intrade od 1986., a od 1993. samostalno nastupa. Njegov karakteristični glas i velika karizma najzaslužniji su za veliku popularnost Klape Intrade u Hrvatskoj, ali i među hrvatima diljem svijeta.
 
Izjava organizatora i izvođača:

U ime organizatora vlasnik Agencije Vozila iz Labina Alen Vozila i Davor Petrović, voditelj klape Intrade.

Alen Vozila, vlasnik Agencije Vozila iz Labina istaknuo je slijedeće:

“Naša tvrtka uskoro slavi pet godina rada, te smo jako sretni što ćemo upravo mi organizirati prvi koncert u novoj dvorani Centra Zamet. Iza nas je mnogo uspješnih projekata, a ovaj je koncert kruna našeg dosadašnjeg rada. Uz Klapu Intrade veže nas poslovna suradnja već tri godine, još od prvog Susreta klapa u Labinu. Nakon uspješnog i rasprodanog koncerta Klape Intrade i Tomislava Bralića u Svetvinčentu, dogovoren je i ovaj koncert kao šlag na kraju jedne uspješne sezone.

Nakon pregleda potencijalnih lokacija, nismo dvojili ni trenutka da je upravo Centar Zamet idealno mjesto za jedan ovako spektakularni gala koncert. Centar više podsjeća na koncertnu dvoranu Lisinski u Zagrebu nego na sportsko borilište. Rijeka je uistinu dobila savršeno mjesto za ovakav tip kulturnih dogananja. Pobrinuli smo se i da produkcija bude na najvišem mogućem nivou, kakav i priliči renomeu Klape Intrade, tako da vjerujem da će dvorana zasjati u punom sjaju.

Da bi spektakl bio potpun, pobrinuti će se i naši specijalni gosti - ženska Klapa Luka iz Rijeke i legendarni Vinko Coce. Ženska klapa Luka već je godinama u vrhu hrvatskog klapskog pjevanja, te će one imati i čast prve zapjevati svojoj domaćoj publici.

Drugog gosta ne treba posebno predstavljati. Svojim je glasom i pjesmama legenda već za života. Vinko Coce jedan je od najfinijih i najboljih hrvatskih glasova, tako da vjerujemo da će se odlično nadopuniti sa glavnim zvijezdama večeri Klapom Intrade i Tomislavom Bralićem.

Karte za ovaj gala event biti će ponunene po cijenama od 90,00 kn za stajanje, te 110,00 kn i 130,00 kn za sjedenje, ovisno o pozicijama. Na raspolaganju su i dvije VIP lože. Ulazi se otvaraju u 19,00 sati, a koncert započinje u 20,00 sati.

Karte će se u predprodaji naći diljem hrvatske putem lanca Ticketpro, u Rijeci putem Ticket Agenta, odnosno Kultura Plusa i njihovih poslovnica, te u Labinu u Agenciji Vozila i Caffe baru Valentino.

Poučeni iskustvom sa prijašnjih koncerata poručujemo grananima da na vrijeme osiguraju svoju kartu, kako se ne bi ponovile scene iz Svetvinčenta kada smo ljude jednostavno morali vraćati sa ulaza.”

Davor Petrović, voditelj Klape Intrade istaknuo je:

“Klapa Intrade postoji već gotovo 25 godina u gotovo nepromjenjenom sastavu, a Tomislav Bralić je sa nama gotovo od samih početaka.

Prije 5 godina odlučili smo se prijeći na naše autorske skladbe, od kojih su mnoge danas hitovi. Od nebrojeno koncerata najdraži nam je svakako onaj na audijenciji kod Svetog Oca, Pape Ivana Pavla 2 u Rimu. Nekoliko smo puta nastupali pred punim Poljudom, koncertnom dvoranom Lisinski, u Ciboni, Domu Sportova, zadarskom Višnjiku te na otvaranju splitske Spaladium Arene.

Petnaest smo godina redovito nastupali na Omiškom festivalu, njegujući klasično a capella pjevanje, a u zadnje vrijeme rekli bi da je to dalmatinski pop na klapski način. Pokazalo se da su ljudi to prepoznali, a tome je svjedočilo i 2. mjesto na Dori. Naši su članovi educirani i potkovani glazbenici, a mi smo kao klapa stvorili hrvatski autohtoni izričaj.

Kao što je i Alen rekao, uistinu nam je čast što će upravo Klapa Intrade i Tomislav Bralić biti ti koji će održati prvi koncert u ovoj uistinu predivnoj dvorani. Već dosta vremena nismo imali samostalni koncert u Rijeci, zato se za ovaj spremamo i sa nestrpljenjem ga iščekujemo.

Pozivamo sve Vas da zapivate zajedno sa nama od srca 29.10. u Centru Zamet.

Vidimo se...“ 
 
 
Cijena ulaznice:

Stajanje: 90 kuna

Sjedenje:
110 kuna (sjedenje tribine) / 130 kuna (sjedenje parter)

Pretprodaja karata:
www.ticketpro.com
www.kulturaplus.com


New Sound, Matulji
Kompas, Opatija
Centar CD Shop, Pula
Frizerski Salon AS, Pazin
Caffe Bar Valentino, Labin
Agencija Vozila, Labin (Info: 095/9104065)

RIJEKA:
Kartoteka
TIC
Dallas Music Shop
Aquarius
Generalturist
RI-AK Tours

Info:
www.vozila.hr
 
Otvaranje ulaza: 19:00 sati
Početak koncerta: 20:00 sati
Kraj koncerta: 22:30 sati
 
Video:

Klapa Intrade i Tomislav Bralić Vinko COce Klapa Luka Centar Zamet Rijeka Agencija Vozila Alen Vozila Davor Petrović gala koncert