Franki Fonović dvostruko zlato na Europskom kupu u kickboxingu „Karlovac Open2013.“ održanom u Karlovcu,08 i 09.02.2014

Franki Fonović dvostruko zlato na Europskom kupu u kickboxingu   „Karlovac Open2013.“ održanom u Karlovcu,08 i 09.02.2014

10.2.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

     U Karlovcu je u organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i kickboxing kluba „Tigar" iz Karlovca,pod patronatom svjetske kickboxing federacije WAKO, održan Europski kup u kickboxingu. Na ovom  natjecanju  nastupilo je 117 klubova  sa  1245 natjecatelja  iz 15 država. Labinjani su osvojili  6 odličja : 2 zlata, jedno srebro i 5 bronci.

     Najuspješnija kod  Labinjana bila je Franka Fonović  koja je osvojila  dvostruko zlato i to u pointfightingu i  lightcontactu u kategoriji do 60 kg kod starijih kadetkinja,dok je  težoj skupini, do 65 kilograma osvojila srebro. Porazila ju  je jedino ruska natjecateljica koja je ujedno proglašena najboljom natjecateljicom kod starijih kadetkinja.

   Marino Faraguna  je osvojio  dvije bronce u pointfightingu u juniorima i seniorima u kategoriji do 63 kilograma. Zaustavljen je u borbi za finale od ruskog i  mađarskog natjecatelja. Iako se zna da su ovo velesile u kickboxingu, Rusija sveukupno,Mađarska u pointfightingu, Marino je kvalitetno odradio natjecanje. Međutim za ovakve natjecatelje potrebno je samo nešto duže pripreme za ove brze discipline, a zna se da je prije samo 7 dana imao nastupe u kicklightu u kojima nije potrebno biti toliko brz.

  I mladi su imali dobar nastup. Međutim  ni oni nisu uspjeli proći Ruse i Mađare. Brončanu medalju u pointfightingu osvojio je Erik Bertoša  kod dječaka u kategoriji plus 32 kilograma.

 

Josip Faraguna

franka fonović kbk budokai labin kickboxing borilački sportovi marino faraguna