[FOTOGRAFIJE] OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin aktivno obilježila Europski tjedan mobilnosti

[FOTOGRAFIJE] OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin aktivno obilježila Europski tjedan mobilnosti

24.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Sunčani i topli rujanski dani omogućili su OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin da u suradnji s Gradom Labinom i vanjskim suradnicima kroz razne aktivnosti obilježi Europski tjedan mobilnosti 2018.


U ponedjeljak 17.rujna je sat razrednog odjela 6.a i 6.b razreda započeo na školskom dvorištu jutarnjem razgibavanjem kojeg su vodile razrednice, a nakon toga uslijedile su sportske igre. Ova će se aktivnost nastaviti do kraja nastavne godine.


U utorak, 18.rujna, učenici 7.c razreda prošetali su se sa svojom učiteljicom tjelesne i zdravstvene kulture do centra grada. Tog su dana pješačili i svi prvaši matične i područnih škola do labinske policijske postaje gdje se već tradicionalno održala radionica Hrvatskog autokluba uz podršku djelatnika Policijske postaje Labin :  „Sigurno i vješto u prometu“.


Srijeda, 19.rujna, je bila rezervirana za „Hodajući autobus do škole – PEDIBUS“ za učenike matične škole i PŠ Kature. PEDIBUS je do matične škole „vozio“ u dva termina: 7,30 te 11,45. Učenike su do škole uz pomoć prometnog redara i g.Dalibora Zupičića, direktora Labin 2000., pratile učiteljice, roditelji, bake i djedovi. PEDIBUS-om se promoviralo pješačenje kao alternativa vožnji automobilom. Djeca se tako više kreću, zdravija su, druže se i socijaliziraju. Preporuka je da učenici što češće idu pješke u školu, poštujući prometne propise i pravila.  Istog dana su četiri grupe produženih boravaka matične škole i PŠ Kature posjetili Sportski centar Franko Mileta. Uz vodstvo g. Dalibora Zupičića i g. Siniše Verbanca, tajnika Sportske zajednice Grada Labina razgledali su prostorije u kojima sportaši treniraju i borave. Učenike se posebno dojmio zid na kojem su zabilježeni najveći uspjesi naših sportaša, te vremenska lenta s najvažnijim trenucima labinskog sporta. Nakon razgleda, za učenike su u dvorani rukometaši RK Rudan Labin organizirali različite sportske igre. Među učenicima Škole već ima rukometaša, a zasigurno će ih nakon zabavnog posjeta biti još i više!


Kroz cijeli tjedan (od 17. do 21.rujna) svi su produženi boravci bili jako aktivni. Uz posjet sportskoj dvorani i izradu plakata za promociju PEDIBUS-a, realizirali su cijeli niz aktivnosti koje promiču mobilnost.


Učenici i učiteljice produženog boravka PŠ Kature bili su uključeni u razne sportske i kreativne aktivnosti. Učili su, čitali priče, igrali igre i primjenjivali pravila ponašanja u prometu te su na te načine bili osviješteni o važnosti kretanja na svježem zraku, bavljenju sportom i manjoj upotrebi automobila. Crtali su prometne znakove, učili o prometnim sredstvima, rješavali poučne nastavne listiće, crtali kredama u boji na školskom dvorištu i pješačili do obližnjeg parka gdje su vježbali i zabavili se na svježem zraku, natjecali se i igrali se na spravama u školskom dvorištu.  Kako bi promovirali vožnju bicikli, rola, romobila i ostalih prijevoznih sredstava koje ne zagađuju okoliš , a utječu na naše psihofizičko zdravlje donijeli su role i romobile u školu. Na školskom poligonu su vježbali kako se sigurno kretati u prometu te održali natjecanje u vožnji rolama i romobilima. Svi učenici su dobili medalje kao uspomenu na uspješno obavljene aktivnosti kroz Europski tjedan mobilnosti.


U matičnoj su školi učenici i učiteljice produženog boravka izrađivali prometala od recikliranih materijala, igrali razne igre u školskom dvorištu i na igralištu. Slikali su neobična vozila tehnikom kombiniranja flomastera i vodenih boja. Izradili su vlakiće od kutijica čaja kojih su oslikali temperama te crtali kredama u boji po školskom dvorištu.


Produženi boravak PŠ Vinež obilježio je ovaj Tjedan šetnjama okolicom škole, igranjem raznih igara (poligon, graničar, nogomet, rukomet, skrivača...)  te crtanjem kredama u boji po školskom dvorištu.


Ovaj su Tjedan obilježili i učenici PŠ Vozilići crtanjem prijevoznih sredstava po školskom igralištu, te trećaši PŠ Vinež koji su se takmičili na biciklima – tko je prvi oblikovao bicikl od žice bio je bliži cilju, i tako svi redom.


Škola se zahvaljuje vanjskim suradnicima, roditeljima, bakama i djedovima na podršci u realizaciji svih planiranih aktivnosti u ovogodišnjem Europskom tjednu mobilnosti.


Sve fotografije ovdje

oš ivo lola ribar europski tjedan mobilnosti