FOTO / Tvrtka u blizini Labina proizvodi kablove za Audije, elektroskutere, bagere i radne strojeve. U njoj je zaposlena i poznata natjecateljica showa "Život na vagi"

FOTO / Tvrtka u blizini Labina proizvodi kablove za Audije, elektroskutere, bagere i radne strojeve. U njoj je zaposlena i poznata natjecateljica showa "Život na vagi"

5.12.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U naselju Ripenda Verbanci s nešto manje od stotinu stanovnika, u kojem je 1941. otvoreno a 1988. zatvoreno rudarsko okno nadomak Labina, smjestila se tvrtka Harness Production, HP. Riječ je o mladoj tvrtki u privatnom vlasništvu osnovanoj krajem 2016. godine koja se bavi proizvodnjom kabelskih sklopova za automobile i radne strojeve. To uključuje uvijanje kablova s Komax strojevima i povezivanje kabela s namatačkim strojevima poznatih proizvođača, montažu modula i stroja za rezanje cijevi. Moduli kabelskog snopa montiraju se na ergonomske ploče za polaganje i provjeravaju geometrijski i/ili električno u skladu sa specifikacijama kvalitete. Rade i s IT ispitivanjem i kontrolnim naljepnicama.

Kablovi iz Ripende ugrađuju se u Audije, ali najviše u bagere i radne strojeve. Trenutno se ovdje rade kompletni kablovi za cijeli elektroskuter. Posebnost je ove tvrtke koja radi nekako daleko od očiju javnosti, da u njoj rade isključivo žene, njih 33, a na njezinom je čelu također žena, direktorica Ksenija Burul. I mi smo čuli za njih u razgovoru sa sudionicom "Života na vagi" Zuzanom Filipaš koja upravo ovdje radi i kojoj je direktorica bez problema dala „zeleno svjetlo“ za izostanak s posla dok traje emisija.


Cijeli tekst ovdje


Branko Biočić

gospodarstvo tvrtka ripenda verbanci harness production ksenija burul zuzana filipaš poduzetništvo karijere