FOTO / Nemile scene kod Labina. Maturanti u nosilima, hitna pojedince vozi u Pulu i Rijeku

FOTO / Nemile scene kod Labina. Maturanti u nosilima, hitna pojedince vozi u Pulu i Rijeku

26.5.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nesreća koja se dogodila danas nešto prije 11 sati kod Labina i u kojoj su, srećom samo lakše, stradali maturanti Srednje škole Mate Blažina iz toga grada, šokirala je Labinštinu i cijelu Istru.

U ovom trenutku liječničke službe još uvijek pružaju pomoć pojedinim maturantima, koji su izletjeli sa ceste slaveći tradicionalnu Norijadu, posljednji dan škole. Na mjesto nesreće došlo je pet kola hitne pomoći i prema prvim neslužbenim informacijama ozlijeđeno je najmanje desetak, a možda i više maturanata.

Srećom, prema prvim informacijama nema teško ozlijeđenih, ali je njih dosta ozlijeđeno lakše. Da situacija nije baš bezazlena pokazuje se na licu mjesta, gdje su pojedini maturanti i maturantice postavljeni na nosila.

Kako neslužbeno saznajemo, već je nekoliko kola hitne pomoći otišlo za Pulu prema Općoj bolnici, a dvoje ozlijeđenih maturanata poslano je u KBC Rijeka.

Na mjesto nesreće došli su roditelji, a tu su i župan Boris Miletić, gradonačelnik Labina Valter Glavičić i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Mauranti su danas slavili Norijadu onako kako je to običaj u Labinu - bili su u centru grada gdje je više skupina došlo na prikolicama vezanima za traktore. Potom su se, također kao inače, maturanti uputili prema Prtlogu, gdje se tradicionalno odvija proslava Norijade na Labinštini.

No putem prema tamo, na jednoj nizbrdici, došlo je do problema sa kočnicama traktora, pa je prikolica s desetak maturanata izletjela sa ceste. 


Branko Biočić


norijada prometna nesreća prtlog