Filmski tjedan na ljetnoj pozornici kraj Špine u Starom gradu Labinu

Filmski tjedan na ljetnoj pozornici kraj Špine u Starom gradu Labinu

25.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ovog nas tjedna očekuje prava filmska poslastica na Špini od 25. srpnja do 31. srpnja svakim danom od 21.30 sati uz besplatne projekcije igranih i dokumentarnih filmova.

 Kino Labin priključilo se programu „Ljeto u mreži“ kojeg zajedno sa ostalim nezavisnim kino prikazivačima organizira Kino mreža. Labinskoj će se publici prikazati dva obiteljska filma 26. 07. u utorak Tabaluga, film  koji je baziran na istoimenoj seriji, koja se zahvaljujući svojoj popularnosti prikazala u više od 100 zemalja diljem svijeta, uključujući Francusku, Veliku Britaniju, SAD i Australiju. U Njemačkoj "Tabaluga" je jedan od najpopularnijih i omiljenih obiteljskih brendova. U srijedu 27.07. prikazujemo Moje neobično ljeto s Tess. Film je premijerno prikazan na Cannesu, te nizu svjetskih festivala gdje je osvajao žirije i nagrade. Osim na Međunarodnom festivalu za djecu i mlade u Zlinu gdje je osvojio glavnu nagradu, osvojio je i nagradu publike na domaćem KinoKino Festivalu.

U kasno večernjem terminu premjerno se prikazuje igrani film Riba ribi grize rep, čiji scenarij potpisuju Matija Jakopec i labinjan Jakov Uhač. Mirko je dvadesetjednogodišnji momak kojemu majka kontrolira život. Kada se zbog slučajnog susreta sa školskim poznanikom nađe u neobičnoj situaciji koja ne uključuje njegovu majku, Mirko po prvi put uzima stvar u svoje ruke. No svojim postupcima uzdrma cijeli hijerarhijski poredak dilera u Zagrebu. Što o filmu kažu njegovi scenaristi imat ćete prilike saznati u neformalnom razgovoru s njima nakon same projekcije.

 
Oba dana s početkom u 20.30 organiziramo kreativne radionice bojanja bojanki na temu Ljeta u mreži, sudjelovanje je besplatno, a potrebno se samo dobro zabaviti prije gledanja filmova!

 Od četvrtka do subote, vraća se Shpeena dox festival koji se otvara četvrtak 28. 07. u 21.30 s malteškim nagrađivanim filmom Luzzu, a nastavlja s ukrajinskim filmom Zemlja je plava kao naranča kojeg prikazujemo u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom te Dovženko centrom iz Kijeva u sklopu programa Ukrajinski boršč. U petak 29.07. premjerno se prikazuju ostvarenja sudionika lanjske filmske radionice pod vodstvom Arsena Oremovića, a potom filmovi Nova smjena i Prava cijena online poslova koji se bave tematikom radničkih prava. Zadnji festivalski dan prikazuju se dugometražni Sretan Božić Yiwu i Kroćenje vrta te kratkometražni film All those sensations in my belly. Više o festivalu možete pronaći na Facebook stranici festivala ovdje.

 Nedjelja 31.07. rezervirana je za hrvatski film Divljaci koji se prikazuje u suradnji Turističke zajednice Grada Labina i Pula film festivala.

Kreativne radionice održavaju se u utorak i srijedu s početkom u 20.30 dok sve filmske projekcije započinju u 21.30 uključujući program Kina Labin, te Shpeena dox festivala i suradnje s Pula film festivalom koji se odvija u sklopu Labin art republike. Sve projekcije odvijati će se na Špini u starom gradu zbog najavljenih vremenskih uvjeta i vjetra čime su najavljene projekcije u Parku hrvatskih branitelja onemogućene. Sve filmske projekcije su besplatne! Vidimo se na Špini!

kod špine shpeena dox